Sport

2016.08.04. 19:41

Belgiumban, vagy Újpesten a veszprémi csatár?

Veszprém - Az SSC Napolitól a belga élvonalban szereplő Sint Trudien megvásárolta a veszprémi Novothny Soma játékjogát, ám ettől függetlenül a fiatal támadó akár Újpesten is kiköthet.

B. Virág Rita

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA)  Darwin Andrade 2014-es átigazolása miatt kizárta az Újpest FC-t két átigazolási időszakból. Ez azt jelenti, hogy a klub ugyan szerződtethet, vagy kölcsönvehet játékosokat, azonban hivatalos mérkőzésen nem küldheti őket pályára. És, hogy mi köze ennek Novothny Somához?

A VFC USE-ban nevelkedett csatár eredetileg az SSC Napoli játékosa volt, a legutóbbi szezont Diősgyőrben töltötte kölcsönben. A szezon zárultával az Újpest komolyan érdeklődött a csatár iránt, de a fent említett okok miatt nem tudta megszerezni.

Eközben az SSC Napoli eladta Novothny játékjogát a Sint Trudiennek, amely rögtön kölcsönadná a támadót az Újpestnek, amennyiben a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) augusztus 31-ig felfüggesztené, vagy hatályon kívül helyezné az UTE elleni szankciót. Novothny tehát augusztus 31-ig biztosan az újpestiekkel készül, s ha addig nem történik változás, akkor a szezont Belgiumban kezdi meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!