Sport

2016.08.12. 15:35

Megmutatta a magyar virtust

Balatonfüred - Egy magyar bringás is dobogóra állhatott az Austria Top Tour elnevezésű, hihetetlenül kemény országúti kerékpáros sorozatban.

Horváth Gábor

Benedek István második alkalommal mérette meg magát a hatállomásos viadalon, a balatonfüredi amatőr kerékpáros a tavalyi negyedik helyezés után ezúttal második lett az 55 és 60 év közöttiek kategóriájában. Az egykori tájfutó felkészültsége mellett ezúttal is fantasztikus kitartásról adott tanúbizonyságot.

- Amilyen jól kezdődött az évad, annyira szerencsétlenül folytatódott. Betegségek, bukások, technikai problémák övezték a versenyeket. Nehezen tudtam feldolgozni az adódó problémákat, főképp azért, mert sokkal jobb erőben voltam, mint tavaly - mesélte Benedek István, aki kiemelte: az viszont sokat segített, hogy idén már jóval tapasztaltabban, a mezőnyt és a pályákat is jobban ismerve állt rajthoz.

Benedek István nehézségekkel teli, de sikeres szezont zárt Fotó: Austria Top Tour

Hozzátehetjük, őt is jobban ismerik. Tett róla bőven. Ezeken a versenyeken az egész mezőny együtt versenyez, ami azt jelenti, hogy sokszor akár 20-30 évvel fiatalabbakkal kell összedolgozni egy-egy csoportban. A füredi biciklis mindig keményen odateszi magát, a futamok után sokan gratulálnak neki, elismerésüket fejezik ki kiemelkedő teljesítményét, teherbírását illetően.

Az Austria Top Tour idén is hat kőkemény (országúti) állomást tartogatott a több ezer résztvevő számára. Az említett kategóriában csak egy német versenyző előzte meg Benedek Istvánt, aki a legjobb osztrák versenyzőt a dobogó harmadik fokára szorította. A hagyományos eredményhirdetést októberben tartják.

A füredi szenior kerékpáros pedig jövőre is rajthoz áll a sorozatban. Kérdésünkre elmondta: továbbra is motiválja a versenyzés, amely olyan, mint egy adrenalinfröccs, de azért nem annyira őrült , mint amennyire az esetleg kívülről látszik. Nemrég született meg a harmadik unokája, az évekkel természetes módon változnak a célok, hangsúlyok.

- Én már nem akarom megváltani a világot, egyszerűen szeretném jól érezni magam. Saját célokat tűzök ki, és nem gondolkodom irreálisan. Igyekszem kihozni magamból a maximumot, de ismerem a határaimat - fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!