Sport

2016.09.28. 09:59

Micsoda meccs volt! - Egy 52 évvel ezelőtti találkozó emlékére

Nyirád – Ötvenkét évvel ezelőtt volt egy futballmeccs. Egy legendás edző által irányított legendás csapat lépett pályára Nyirádon. Találják ki, ki lőtte az első gólt!

Horváth Gábor

Ötvenkét évvel ezelőtt rangos pályaavatót tartottak a településen. A jeles eseményre nem akármilyen csapatot sikerült meghívni: az Európa hírű, többszörös magyar bajnok Vasas vendégeskedett a Nyirádi Bányász otthonában. Érdekesség, a megyei első osztályban szereplő hazaiak szereztek vezetést a találkozón, az Illovszky Rudolf által irányított, többek között Mészöly Kálmánnal, Szentmihályi Antallal, Kárpáti Bélával és Ihász Kálmánnal felálló fővárosiak végül 4:1-re nyertek. Fontos megjegyezni, ekkor a nyirádiaknak is kiváló alakulatuk volt.

A fotók az 52 évvel ezelőtt készült meccs előtt készültek
Fotó: Fermos László

A több mint fél évszázaddal ezelőtti mérkőzésnek az emlékére a Vasas ismét Nyirádon lép pályára, a két klub öregfiúk együttesei játszanak egymással barátságos találkozót – a falunap keretében - szombaton 11.15 órai kezdettel. A meccs előtt a résztvevők közösen emlékeznek meg az elhunyt csapatársakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!