Sport

2016.10.11. 18:13

Eltört az átlövő keze?

Balatonfüred – Egyik csapat sem úszta meg sérülés nélkül a megyei rangadót a férfi kézilabda NB I-ben. A hazaiaknál Zdolik Bence panaszkodott komoly fájdalmakra, lehet, hogy eltört a lövő keze. A túloldalon pedig Lékai Máté kapott a combjához az ötödik percben.

B. Virág Rita

Balatonfüred-Telekom

20:31 (11:14)

Balatonfüred, 400 néző. V.: Hargitai, Markó. Balatonfüredi KSE: Rózsavölgyi – Déber 1, Kasparek 1, Győri 4 (1), Debreczeni 3, Zdolik 3, Németh B. 1. Csere: Gerdán, Kancel 1, Semenov 5, Nemes, Máté, Sinkovits 1, Szilágyi. Edző: Csoknyai István. Telekom Veszprém: Alilovic – Marguc 9 (1), Ancsin 6, Schuch, Terzic, Ilic, Lékai. Csere: Nilsson 3, Palmarsson 4, Fekete 5, Gajic 3, Chema, Blagotinsek, Ligetvári 1. Edző: Javier Sabate.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

Mindkét Veszprém megyei alakulat fontos nemzetközi mérkőzés után és előtt van, így sem a Balatonfürednek, sem a Veszprémnek nem sok ideje maradt a felkészülésre.

Iváncsik és Ugalde sérülése miatt Lékai Máté került megint a balszélre a veszprémieknél.

Rózsavölgyi két remek védése közé ékelődött be Marguc nyitó találata, majd Zdolik egyenlített ki. Az 5. percben Lékai kapott a combjához, a helyére a fiatal Fekete érkezett. Ancsinnak már az első gólja sem volt csúnya, de a második tényleg fantasztikus találat volt (2:4).

Nilsson kapott jó labdákat, élt is a lehetőségeivel, ahogy a hazaiaknál Debreczeni is szép megoldásokkal késztette tapsra az egyébként bántóan csöndes közönséget (12. perc: 4:6). A félidő derekához érve Marguc már harmadik góljánál járt, azonban nem tudott ellépni a Telekom, mert a BKSE Semenov elképesztő átlövéseivel tartotta a lépést (16. perc: 6:8). Sőt, Németh Balázs egyre faragta a hátrányt. Palmarsson ezt nem nézte jó szemmel, ám azonnal érkezett Győri válasza (8:9). A Veszprém azonnal kihasználta a Füred hibáit, így a félidő hajrájához érve négyre hízott a különbség (8:12). A 23. percben a balatoniaknál pályára lépett a mindössze 17 éves Máthé Dominik is, aki első NB I-es mérkőzésén szerepelt. Alilovic igyekezett megnehezíteni a házigazdák dolgát, Zdolik bombájával azonban nem tudott mit kezdeni (28. perc: 10:13), sőt Déber cundere is utat talált a kapuba (11:13). A félidőt Ancsin zárta le.

Sinkovits ziccerével indult a második felvonás, a túloldalon Gajic és Fekete góljait jegyezhettük fel, sőt Palmarsson löketével kialakult az eddigi legnagyobb különbség (36. perc: 12:17). Mindkét csapat viszonylag sokat hibázott, nem volt nagy a tempó, így állandósult a négy-öt gólos differencia (46. perc: 16:20).

Az utolsó tíz perchez érkezvén Marguc találataival 18:24-re alakult az eredmény. Az érezhetően fáradó Balatonfüred már nehezen tartóztatta fel a bajnok támadásait, Marguc zsinórban ötöt vágott, és ezzel minden lényeges kérdés el is dőlt. A végén Sabate edző pályára küldte a tavaly még Füreden kézilabdázó Ligetvárit is, akit örömmel üdvözöltek a nézők. Marguc a kilencből a kilencedik próbálkozását is gólra váltotta (56. perc: 19:28). Az utolsó percekben a Telekom gólokkal torolt meg minden balatoni hibát, így tetemesre hízott a különbség és a Veszprém végül magabiztosan, jó egyéni teljesítményekkel győzött.

Csoknyai István: - Negyven percig jól tartottuk magunkat. A Veszprém aztán ritmust váltott, friss embereket hozott be. Nem volt benne ebben a mérkőzésben, hogy tizenegy góllal kikapunk. Nem vagyok elégedett a látottakkal. Zdolik Bence sajnos nagyon panaszkodik a lövő kezére. Az orvos első ránézésre úgy vélekedett, lehet, hogy eltört a keze. Nagyon nem örülnénk ennek, remélem, megússzuk komolyabb baj nélkül.

Javier Sabate: - Boldog vagyok, mert Füreden sosem könnyű játszani. Az eredménnyel elégedettek lehetünk. Reméljük, hogy Lékainak nem lesz komoly a sérülése. Nem tudom mi van, de rengeteg sérülés sújt minket ebben a szezonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!