Sport

2016.10.27. 18:25

Harcolniuk kell: a BKSE erős ellenfelet fogad

"Egy pozitívum volt a meccsen, az, hogy továbbjutottunk ." A BKSE szerdai kupamérkőzése után második találkozójára készül ezen a héten.

Horváth Gábor

A fenti mondatot Csoknyai Istvántól idéztük, a Balatonfüredi KSE szakvezetője szerdán az NB I/B-s Vecsés SE ellen vezette a fiait a kézilabda Magyar Kupa harmadik körében.

Az élvonalban szereplő, az előző idényben kupabronzérmes fürediek egy góllal nyertek idegenben, s ezzel a legjobb nyolc közé kvalifikálták magukat a sorozatban.

Csoknyai István: Hazai pályán nem hibázhatunk! Nagyon kellenének a pontok a Fürednek
Fotó: Penovác Károly

A lényeg a továbbjutás, persze a Balaton-partiak trénere sokkal jobb produkciót is el tudott volna képzelni.

- A jó játék elmaradt, pedig szükségünk lett volna egy kis önbizalom-növelésre. Illett volna nagyobb különbséggel nyernünk - fogalmazott Csoknyai. A vecsési mérkőzéshez hozzátartozik, hogy a hosszú hetekre kiesett Zdolik Bence mellett ezúttal a fürediek másik első számú átlövője, a balkezes Stanislav Kasparek sem állt sérülés miatt rendelkezésre.

A BKSE szombaton, bajnoki mérkőzésen a Ceglédi KKSE alakulatát fogadja. - Egy komoly erőt képviselő csapat lesz a vendégünk. A ceglédiek régóta együtt vannak, s montenegrói válogatott légiósaik nagy erősítést jelentenek. Össze kell szorítanunk a fogunkat és küzdeni, hazai pályán nem hibázhatunk, győznünk kell. Bízom benne, hogy Kasparek rendben lesz, tud játszani - mondta el az edző.

A balatonfürediek nyolc mérkőzés után öt ponttal a tizedik helyről várják az összecsapást. A Cegléd az ötödik a tabellán, hét találkozón hét egységet gyűjtött a csapat. A meccs 18 órakor kezdődik.

A szerdai kupameccsen: Vecsés-BKSE 27:28 (12:14). BKSE: Rózsavölgyi - Déber 1, Petrovski, Semenov 4, Debreczeni 2, Győri 12 (4), Varsandán 2 (1). Csere: Fazekas (kapus), Kemény 5, Gerdán, Németh, Szilágyi 1, Ivanovic, Nemes, Vasvári, Sinkovits 1. Edző Csoknyai István.
Hetesek: 2/2, ill 6/5. Kiállítások 12, ill. 4 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!