Sport

2016.11.21. 19:59

Az olimpiai bajnok vízilabdázó ellen nyert a Telekom

Eger, Veszprém - A PSG elleni nem megérdemelt vereség után olimpiai bajnok ellen bizonyíthatott a Telekom Veszprém.

Piltman-Horváth Barbara

Eger - Telekom Veszprém

20:28 (10:11)

Eger SBS Eszterházy: Repóth, Stochl, Mátrai (kapusok)- Szűcs, Szabó 1, Dutra 2, Lezák 4, Bajorhegyi, Padla, Radojevic 4 (2), Dobó 2, Menyhárt 1, Biros 2 (1), Antl 1, Petro 3. Vezetőedző: Tóth Edmond.

Fotó: Lénárt Márton

 

Telekom Veszprém: Borbély, Alilovic (kapusok) - Iváncsik 4, Schuch, Kopljar 3, Aflitulin, Marguc 6, Chema 2, Ancsin 3, Terzic 1, Blagotinsek 2, Milasevic 1 (1), Füzi 4, Ligetvári 2. Vezetőedző: Javier Sabaté. Hétméteresek: 4/3 ill. 2/1. Kiállítások: 8 illetve 2 perc.

Fotó: Lénárt Márton

Az NB I-es Eger kézilabdacsapatában ugyanis feltűnt egy ismerős név, Biros Péter. A háromszoros olimpiai bajnok kézilabdásként kezdte pályafutását, sőt, Veszprémben is játszott, ám később a medencét választotta a parketta helyett. A Telekom ellen csapatkapitányként lépett pályára, és bár a wax többször kibabrált vele, negyedik lövése betalált Ádám kapujába, amivel meg is szerezte a mérkőzés első gólját. A huszadik percig fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd három góllal el tudott lépni a vendég Veszprém (7:10), csakhogy a hazaiak három perc alatt egyenlítettek Lezák Áron és Menyhárt Máté segítségével, a félidőig maradt a szoros, egygólos különbség a felek között.

Fotó: Lénárt Márton

A 35. percig volt pariban az Eger (13:14), Dobó Zsolt gólját azonban egri gól nem, de veszprémi négy is követte a 41. percig. Az ekkor kiharcolt előnyt a Telekom növelni is tudta, az utolsó tíz perc csak Ancsin Gáborról és Gasper Margucsról szólt. A mérkőzés utolsó találatát Biros Péter szerezte, az időntúli hétmétereshez waxtalan labdát kapott, büntetőjével 20:28 lett az állás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!