Sport

2016.11.23. 16:40

Tudásuk legjavát adták a fiúk

Várpalota - Tizenegy mérkőzésből tízet győzelemmel zárt a Várpalotai Bányász SK U11-es alakulata a Kölyökliga sorozatban, így az első helyről várhatja a tavaszi folytatást.

B. Virág Rita

A Várpalotai Bányász SK labdarúgó szakosztálya négy évvel ezelőtt nevezte be először az U11-es korosztályú csapatát a Kölyökligába. Ez a sorozat jóval erősebb, mint a helyi Bozsik torna, ez már a nevezőkből is látszik, hiszen elsősorban Győr környéki gárdák jelentkeznek, de el szokott indulni a Videoton, a Pápa, a Veszprém vagy a Siófok is.

- Az első években kisebb sikereket értünk el, de tavaly már a helyosztókat követően a nyolccsapatos alsóházban az előkelő második helyen végeztünk - mondta el Luj-ber Péter, a VBSK labdarúgó szakosztályának vezetője.

Megtudtuk, az idén összesen 12 csapat nevezett a bajnokságban. Köztük az első osztályú Gyirmót és a szlovák első osztályú Dunaszerdahely is. Az első fordulóban, Kapuváron szerepeltek a várpalo-taiak. és mind az öt mérkő-zésüket magabiztosan nyerték meg. A fiúk kivétel nélkül legjobb tudásuk szerint játszottak.

A VBSK U11-es alakulata fantasztikusan teljesített az ősszel  Fotó: Lujber Péter

A győrszentiváni, második körben már nem ment olyan jól a játék, mint Kapuváron, de ekkor Zámbó Imre tanítványai a küzdeni akarásukkal kerekedtek az ellenfelek fölé. Itt hat ütközetből ötöt megnyertek, és csak a dunaszerdahelyi csapattól kaptak ki. Így, mint a táblázat is mutatja, a tavaszi folytatást a listavezető pozíciójából várhatják.

A csapat: Bagi Balázs, Czika Bertalan, Merse Gábor, Nagy Ábel, Oroszi Marcell, Pék Bálint, Rémai Viktor, Széplaki Attila, Tóbiás Barnabás, Ványi Szilárd, Ványi Viktor. Edző: Zámbó Imre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!