Sport

2016.12.13. 20:36

Megtörték a jeget - Jó védekezéssel nyert a veszprémi csapat

Eperjes, Veszprém - Három nyeretlen meccs után végre három pontot szerzett a Telekom Veszprém a SEHA-Ligában.

Piltman-Horváth Barbara

Presov : Veszprém

18:26 (9:12)

Eperjes, 500 néző. Vezette: Nachevski, Nikolov (macedónok). Telekom Veszprém: Mikler - Marguc 3 (1), Ancsin 5, Milasevic, Nilsson 3, Ilics 4, Iváncsik 4. Csere: Borbély (kapus), Sulics 2, Ligetvári 1, Lékai 1, Terzics, Gajics 1, Gulyás 2. Vezetőedző: Javier Sabate. Tatran Presov: Chupryna - Sarpataky 1, Peskov, Vucko 1, Urban 3, Rabek 6 (2), Hrtska 4(2). Csere: Pekar, Pales, Krok 3, Humenansky, Recicar. Vezetőedző: Ratislav Trtik.

Cristian Ugalde és Schuch Timuzsin még mindig nem ülhetett a kispadra, ugyanakkor Nagy Lászlót is nélkülöznie kellett a Telekomnak, a Nexe elleni mérkőzésen kapott piros lap után kellett a csapatkapitánynak távol maradnia, ezen felül pedig száz eurós büntetést is felróttak a vendégnek.

Vajon idén pályára fog még lépni Marko Kopljar?

Az elmúlt három mérkőzésen nem tudott nyerni a Telekom, ezúttal a Tatran Presov ellen bizonyíthattak. Azonban ahogy a legutóbbi három meccsen, ezúttal is csak nehezen indult be a támadás, a 7.percben Andreas Nilsson törte meg a veszprémi csendet, így módosítva az eredményt 2:1-re. Ancsin Gábor aztán egyenlíteni is tudott, és bár egy hétméteressel egy percre újra átvették a vezetést a hazaiak, Iváncsik Gergő és Gasper Marguc tudott ismét fordítani az álláson (14. perc 3:4).

A jó védekezésnek köszönhetően sikerült a gyorsindításokat gólra váltani, ezért időt is kértek az eperjesiek. A technikai szünet azonban a veszprémieknek kedvezett, tíz perccel a félidő előtt már néggyel is vezetett a Telekom (4:8). A 24. percben Iváncsik Gergő esett rosszul, a térdét fájlalta, a játékrész végéig Mirko Milasevic helyettesítette. Az első harminc perc végén hárommal vezetett a Veszprém (9:12).

A folytatásban Iváncsik Gergő visszatért a pályára. Az első öt percben mínusz kettőre küzdötte magát a Tatran Pesov (11:13), de szép lassan a Veszprém a jó védekezésének köszönhetően egyre jobban tudta növelni a különbséget, még Ligetvári Patrik kiállítása sem állította meg őket.

A végjáték a vendégeknek kedvezett, bár a veszprémiek egyértelműen nem a legjobb fizikai állapotban voltak, Oliver Rabek semlegesítésével esélyt sem adtak a szlovák csapatnak a pontszerzésre.

Az még mindig érthetetlen, hogy nyolcgólos vezetésnél miért nem léphet a pályára Marko Kopljar, vagy Inal Aflitulin, esetleg Borbély Ádám nem csak hétméterest védhetne. Az mindenesetre biztos, hogy 18:26-ra a Veszprém győzött, három nyeretlen mérkőzés után végre három pontot szereztek a SEHA-Ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!