Sport

2017.01.31. 18:30

Új sportággal bővült a paletta

Várpalota - Egyre népszerűbb a Vásárhelyi András Tagiskola diákjai között a frizbi sportág, amelyet egy testnevelő kezdeményezésére a harmadik esztendeje űzhetnek az intézményben a fiatalok.

Szabó Péter Dániel

- A frizbi csapatjáték, alapja az amerikai futball, ám annak egy " megszelídített" formája. A legfontosabb szabály ugyanis az, hogy kerülniük kell a játékosoknak a testi kontaktust, azaz nem érhetnek egymáshoz a mérkőzések során. A cél - hasonlóan a tengerentúli sportághoz - az, hogy a pálya végén található zónába be kell juttatni a korongot, vagyis a frizbit - foglalta össze a fiatalok körében egyre népszerűbb csapatjáték alapjait Horváth Gyula, a várpalotai Vásárhelyi András Tagiskola testnevelő tanára.

A várpalotai iskolában 2015 óta tartanak frizbiedzéseket Fotó: Szabó Péter Dániel

A Vásárhelyi tagiskolában 2015 óta tartanak frizbiedzéseket, mintegy húszan járnak rendszeresen a tréningekre, s a helyi csapat a diákolimpián is letette már névjegyét. Több diák a Fehérvár Lionz ultimate frizbiegyesületnek is tagja, ők már országos bajnokságokon is sikerrel szerepeltek. A fehérvári klub a felkészülésben sok segítséget ad a várpalotaiaknak.

A frizbit egyébként szabadtéren, füves nagy pályán és teremben egyaránt játsszák, természetesen a kisebb helyen kisebb létszámú csapatok vetélkednek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!