Sport

2017.02.01. 12:32

Sztárok a tési jégpályán - A Fehérvár AV19 kiválóságai tartottak bemutatót a bakonyi kistelepülésen

Tés – A Fehérvár AV19 nemzetközi szinten is jegyzett jégkorongozói tartottak bemutatót a napokban a tési jégpályán, s adományoztak hokiütőket a bakonyi kistelepülésen élő gyermekeknek. Ott volt Kóger Dániel. a magyar válogatott támadója is.

Szabó Péter Dániel

A fogvacogtató hideg ellenére sokan összegyűltek kedden délután az önkormányzat által a közelmúltban kialakított tési jégpályán. A nagy érdeklődés persze nem volt véletlen, hiszen Kóger Dániel, Justin Maylan, Arany Máté, Reisz Áron, Szita Donát és Mazzag Dániel személyében a Fehérvár AV19 neves jégkorongozói látogattak el a 800 fős kistelepülésre.

Fodor-Bödös István polgármester (az előtérben) meghívására érkeztek a tési jégpályára a fehérvári jéghokisok

– Az elmúlt héten írtam egy elektronikus levelet a Fehérvár AV 19 jégkorongcsapatnak, ebben a sportágban ugyanis Téshez ők a legközelebbi együttes. Kértem őket, hogy lehetőség szerint adjanak a tési gyermekeknek néhány régi, általuk már nem használt hokiütőt. Szerencsére örömmel fogadták megkeresésemet, a válaszlevélben közölték, amennyiben szeretnénk a nemzetközi fronton, illetve a MOL-ligában pályára lépő jégkorongozókkal jönnének el a tési jégpályára átadni az ütőket, s még egy rögtönzött bemutatót is szívesen tartanak az érdeklődőknek. Hatalmas öröm és megtiszteltetés ez számunkra. Annyi bizonyos, hogy a fehérvári csapat ezzel az akcióval legalább 800 új szurkolót szerzett magának a tési gyermekek és felnőttek személyében – mondta el kérdésünkre Fodor-Bödös István polgármester, majd hozzátette, a Fehérvár AV 19 képviselői azt is felajánlották a sikeres bemutató után, hogy egy busznyi tési sportrajongót vendégül látnak a csapat egyik hazai mérkőzésén.

– A jégkorong varázslatos sportág, nagyon hamar sikerélményre tehet szert, aki elkezdi. A tési gyerekek között is akadt jó néhány tehetség, akikkel jókat passzolgattunk itt a jégpályán. Még az is lehet, hogy néhányan itt kaptak kedvet hozzá, hogy komolyabban is elkezdjenek foglalkozni a jéghokival. Azt gondolom egyébként, hogy szépen fejlődik a magyar jégkorong, egyre népszerűbb a sportág, s az A-csoportos világbajnoki szereplésekkel sikerült feliratkoznunk a nemzetközi hokitérképre is – mondta el a tési bemutató szünetében Kóger Dániel magyar válogatott támadó.

Kóger Dániel magyar válogatott támadó elmondta, tehetséges fiatalokkal találkoztak a bakonyi kistelepülésen
Fotó: Szabó Péter Dániel

– A rendezvény ékes példája annak, hogy ha van egy jó ötlet, egy tettre kész polgármester, s egy erre fogékony közösség, akkor egy kistelepülésen is nagy dolgokat lehet elérni. Sztárok, példaképek érkeztek Tésre, nemcsak a sportteljesítményük, hanem a társadalmi szerepvállalásuk is követendő példa – fogalmazott a helyszínen Ovádi Péter, a Fidesz választókerületi elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!