Sport

2017.03.11. 15:40

A sikerekkel növekszik a csapat önbizalma is

Az utolsó négy bajnoki mérkőzését megnyerte a labdarúgó NB III-ban a Veszprém LS.

Donát Tamás

Méghozzá úgy, hogy tizenegy gólt rúgtak és csak egyet kaptak Orbán Tamás vezetőedző tanítványai. Ezzel a bravúros sorozattal látszik a fény az alagút végén. Van esély megkapaszkodni a sportág harmadik vonalában az együttesnek.

Persze nem volt mindig ilyen szép a világ. Szabó Péter, a klub ügyvezetője két éve kapta a feladatot a város vezetésétől, hogy tegye rendbe a futballcsapatot. Ebben a rövid időszakban volt öröm és bánat is a megyeszékhely focijáért aggódóknak.

- Bizony, így van - ismerte el Szabó Péter, a VLS ügyvezetője. - Nagy öröm volt, hogy egy idény alatt megnyertük a bajnoki címet a megyei első osztályban és emlékezetes osztályozón kiharcoltuk az NB III-ba jutást. De mivel rövid volt az idő a magasabb követelményekre való felkészülésre, az ősszel nagyon beragadtunk. Igaz, sok mindennel kellett megküzdenünk. Nem volt pályánk, nem volt otthonunk, se szerelésünk. Mindent elölről kellett kezdenünk. A sikertelenségben benne volt az én néhány rossz döntésem is. Nem kellett volna például két edzőre bízni a csapat szakmai munkájának vezetését.

Szabó Péter tizenkilencre lapot kért, amikor Lantai Balázstól elvette, segítőjének, Orbán Tamásnak pedig átadta az edzői kispadot. Vele meglódult a csapat. A Tatabánya kizárásával megnőtt az esély a bentmaradás kiharcolására. Mert a riválisoktól elvették a pontokat és ezzel a legjobb kiesőhelyen álló Csepel és a VLS között már mindössze egy egység a különbség.

Szabó Péter szerint van esély megkapaszkodni a harmadik osztályban

- A télen szerencsésen nyúltunk a csapatba - említette a tavaszi sikerek okait az ügyvezető. - Az elmentek helyére olyanok érkeztek, akik valóban erősítést jelentenek. Velük gyorsabbá és eredményesebbé vált a támadójátékunk. Edzőnk, Orbán Tamás Gunther Zsolt igazi helyét is megtalálta az együttesben. Valójában a bajnokság elején is éreztem, hogy erősebb a keretünk annál, mint amit az ősszel nyújtottak a fiúk. De akkor minden kifelé pattant, most meg néha befelé is. Tudjuk, hogy ilyen a futball. Igaz, azóta van otthonunk. Egységesebbek vagyunk. A sikerekkel növekszik a csapat önbizalma is. Egyértelmű, hogy NB III-asok akarunk maradni.

Szabó Péter a VFC USE ügyeit is intézi. Azt mondja évek óta sikeresek az utánpótláscsapatok, ezért az elvárások is növekednek velük szemben. Az eddigiekkel ellentétben, ha valamelyik együttesnek lehetősége lesz magasabb osztályban játszani, akkor menniük kell. Mert a megyei pontvadászatban a könnyebb ellenfelekkel szemben elért két számjegyű győzelmeknek nem sok szakmai értéke van. Igenis lépjenek feljebb, méressék meg magukat a gyerekek és az edzők is. Mert ez a futball lényege. Azt mondja, hogy az időnként felmerülő kisebb-nagyobb problémákat kezelni tudja.

Szabó Péter jelezte azt is, hogy hamarosan benyújtják azt a pályázatot, amely, ha sikeres lesz, Veszprémben megépülhet két élő és egy műfüves pálya az öltözőépülettel együtt. Erre óriási szüksége van a VFC USE-nak. Egyrészt, mert a Jutasi úti centrumot kinőtték. Másrészt csak így őrizhetik meg az alközponti státuszt, amelynek tao-s támogatása is lényegesen előnyösebb. Két terület jöhet szóba ennek megvalósítására. Az egyik az aréna szomszédsága, amelyhez még földeket kellene vásárolni. A másik a Balatonalmádi felé vezető, déli útgyűrű utáni a terület, amely városi tulajdon.

Nagyon fontos, hogy ez a pályázat célba érjen, mert ellenkező esetben megbénulhat Veszprém utánpótlás-nevelő munkája.

A klub elnöke, Temesvári Balázs már többször lemondott. Most keresik az utódját. Amíg megtalálják, természetesen ellátja a feladatát. Információnk szerint hamarosan bejelentik az új elnök nevét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!