Sport

2017.03.31. 16:50

Hazai pályán szerepel szombaton a Balatonfüredi KSE

Balatonfüred - Alapemberek hiányoznak a Balatonfüredi KSE-ből, s így lesz a fix egyes meccsből izgalmasnak ígérkező találkozó.

Horváth Gábor

A BKSE ma 18 órakor a Balmazújvárosi KK-t látja vendégül az élvonalbeli kézilabda-bajnokságban a Balaton Szabadidőközpontban.

A papírforma alapján simán kell nyerniük a hazaiaknak, ám a dolog nem ilyen egyszerű. A füredieknél fontos emberek dőltek ki, a vendégek pedig élet-halál harcot vívnak a bennmaradásért.

- Rosszul kezdtünk, de a második félidőben szépen visszajöttünk a meccsbe. Felzárkóztunk egy gólra, sajnos ezután belehibáztunk és vereséget szenvedtünk - tekintett vissza csapata előző bajnokijára Csoknyai István. A Balaton-partiak a múlt héten a Ceglédi KKSE otthonában kaptak ki (28:30), a találkozóhoz a fürediek vezetőedzője még annyit tett hozzá diplomatikusan: a ceglédiek a hazai pálya minden előnyét élvezték.

Ez annyit tesz, hogy messze nem volt egyenrangú a bíráskodás, a BKSE persze nem játszott jól, azonban ebben a játékve-zetők teljesítménye is szerepet játszott.

Az NB I-es tabella hatodik helyét elfoglaló Csoknyai-csapat ma az utolsó előttivel találkozik.

Ezúttal (is) nagy szerepe lesz a kemény védekezésnek, a BKSE (pirosban balról: Petrovski, Németh, Gerdán) nehéz meccset vár
Fotó: Penovác Károly

- Ez a találkozó elvileg fix egyes, simán kellene nyernünk. Sajnos azonban nem dőlhetünk hátra, Fazekas Nándor és Zdolik Bence sem léphet pályára, mellettük Győri Mátyás játéka is kérdéses. Elfogytunk a bal oldalon, így most másként kell készülnünk. Úgy néz ki, hogy pokoli összecsapás vár ránk. Senki ne gondolja, hogy a balmaz-újvárosiak feltartott kézzel érkeznek, hiszen van még esélyük a bennmaradás kivívására. Ugyanakkor nekünk is nagyon fontos lenne a két pont megszerzése - jelentette ki Csoknyai István.

Ami a füredi sérülteket illeti: a válogatott átlövő, Zdolik Bence térdében az egyik edzésen szakadtak el a keresztszalagok, a rutinos hálóőr, Fazekas Nándor már he-tek óta bajlódik a gerincével, Győri Mátyás pedig meghúzódott.

Elképzelhető, hogy utóbbi végül játékra jelentkezik a mai összecsapáson.

A tekintélyes számú légióst felvonultató balmazújvárosiak több mint egy hónapja nem nyertek, azonban azóta Ceglédről pontot raboltak, az előző körben pedig iszonyatosan megszorították a Csurgót. Igaz, utóbbi hazai pályán történt, de jobb, ha a Füred felkészül arra, hogy a vendége képes kellemetlen pillanatokat okozni.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!