Sport

2017.03.03. 15:10

Hibátlanok maradnak? - A Gyirmót II-t fogadja vasárnap a VLS Veszprém

Veszprém - Tavaszi villámrajtjának köszönhetően (két mérkőzés, két győzelem) kezd lőtávolba kerülni a VLS Veszprém harmadosztályú labdarúgócsapata a még bennmaradást érő helyek egyikének megszerzése tekintetében. A remek győzelmi sorozatot a Gyirmót II ellen, vasárnap hazai pályán folytatnák Orbán Tamás tanítványai.

Bényi Kálmán

Úgy tűnik, hogy a téli pihenő rendkívül jót tett a ba-konyi focistáknak, és sikerült rendezni soraikat. Az új év első két fordulójában először hazai pályán a Diósdnak rúgtak egy négyest (4:0), majd az Ajka elleni idegenbeli megyei rangadón borították a papírformát, és sokak meglepetésére simának tűnő 3:0-s diadalt arattak.

A VLS Veszprém játéka Molnár Marcell (piros mezben) beállásával változott meg jelentősen Ajkán Fotó: Penovác Károly

- Amit előzetesen elterveztünk, az bejött - kezdte visszatekintőjét az ajkai derbivel kapcsolatban Orbán Tamás, a veszprémiek szakvezetője. - Az első félidő harmincadik percéig tökéletesen megvalósítottuk a megbeszélteket. A szünetig hátralévő időben azonban, el kell ismernem, hogy az Ajka többször is a maga javára fordíthat-ta volna az eredmény alakulását, de szerencsére nem így történt. A második játékrészben (61. perc) aztán váltottunk, és Molnár Marcell személyében egy gyors embert cseréltem be a középpályára. Nem sokkal ezután (68. perc) megszereztük a vezetést. A bekapott gólra a házigazdák szerkezet- átalakítással reagáltak, és az egyik belső védőjüket támadóra cserélték. A változtatásnak köszönhetően elöl nagyobb területek adódtak a csatárainknak, amiből még kétszer sikerült betalálnunk, és végül teljesen megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot.

A sikerszériát vasárnap, 14.30 órai kezdettel, a városi stadionban tovább folytatná a megyeszékhely labdarúgócsapata. Az ellenfél a középmezőnyhöz tartozó Gyirmót FC Győr II alakulata lesz.

- Nagyon nehéz felkészülni az NB I-es gárdák második csapataiból, mert nem lehet előre tudni, hogy kik játszanak vissza. Úgy érzem, hogy jó úton járunk, és amennyiben a saját akaratunkat rá tudjuk erőltetni ellenfelünkre, akkor ismét egy lépéssel közelebb kerülhetünk a céljainkhoz. Az eddigi sikereknek csak akkor lenne igazán értékük, ha a Gyirmót II ellen is győztesen tudnánk elhagyni a játékteret - vázolta elképzeléseit Orbán Tamás, a VLS vezetőedzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!