Sport

2017.03.15. 21:05

Tizedszer nyertek - Húszból hat aranyat a VEDAC szerzett

Kecskemét, Veszprém - A megszerezhető húsz aranyéremből hatot a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) sportolói nyertek a hagyományos mezei futó országos bajnokságon.

B. Virág Rita

A VEDAC nemcsak a fent említett okokból szerepelt kimagaslóan a kecskeméti eseményen, hanem azért is, mert zsinórban tizedszer hódította el a legeredményesebb egyesületnek járó elismerést, a Munka Vándordíját.

A mezei ob-n a különböző korosztályok más-más távokat teljesítettek.

A legifjabbaknál, az újoncoknál három kilométer volt a táv, és másodikként végzett Schmidt Martina Kármen. Az újonc csapat pedig vele együtt, valamint Molnár Boglárkával és Tóth Eszterrel bajnoki címet érdemelt ki.

Az újonc fiúknál Kerekes János állhatott fel a dobogóra, harmadik helyezést ért el. Viszont az újoncok - Kerekes János, Kubasi János, Dabosi Marcell remek teljesítményével - csapatban ugyancsak bajnoki címet szereztek.

A serdülő korcsoportban a lányoknak három, a fiúknak 4,5 kilométert kellett teljesíteni. Az előbbieknél Varga Gréta a dobogó legalsó fokát foglalhatta el. Csapatban pedig Koncz Katával, Sigmond Sárával kiegészülve a legjobb eredményt érte el, aranyérmes lett.

Középen a serdülő kategóriában győztes Zsetnyai Ákos, jobbról az első pedig Edvy András Fotó: Tóthné Stupián Anikó

A fiúknál egyéniben Zsetnyai Ákos volt utolérhetetlen és a leggyorsabb, klubtársa Edvy András pedig harmadikként ért célba. Csapatban pedig a két fiatalember Tóth Mártonnal kiegészülve a dobogó legfelső fokát foglalhatta el.

A junioroknál csapatban szerzett érmeket a VEDAC: a lányok triója, a Bányai Petra- Renkó Evelin-Bencsik Kamilla, és az Imre Kornél-Horváth András-Balogh Zsombor hármas is egyaránt ezüstérmet hozott haza Kecskemétről.

Az U23-as korosztályban, ahol már tíz kilométert tettek meg a nevezők, Szögi Istvánt kell kiemelnünk, aki egyéniben második, csapatban pedig Bertalan Renátóval és Nick Mártonnal az első lett.

A felnőtteknél is dobogóra szólították Szögi Istvánt, aki itt eredményével a harmadik helyezést érdemelte ki. A VEDAC triója, Bertalan Renátóval és Szalai Benjáminnal pedig összesítésben a második helyet szerezte meg.

További eredmények. Újonc fiú: 4. Kubai János. Serdülő lány: 5. Molnár Blanka, 6. Koncz Kata. Junior lány: 5. Bányai Petra. A VEDAC futóit Tóthné Stupián Anikó, Németh Eszter, Szemán János, Koós Hutás László, valamint Takács Dávid készítette fel a kecskeméti mezei futó országos bajnokságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!