Sport

2017.05.28. 19:05

Futsal NB I: remek küzdelem várható Dunaújvárosban

Veszprém - Fontos győzelem után ismét elérhető közelségbe került a harmadik hely megszerzése az 1. FC Veszprémnek, amely ma Dunaújvárosban lép pályára a futsal NB I felsőházi rájátszásában.

Horváth Gábor

A veszprémiek a múlt héten idegenben múlták felül az Aramis SE együttesét. A siker nagyon fontos volt, mert a 6:4-re nyerő 1. FCV megelőzte fővárosi vetélytársát, feljött a negyedik helyre, és három pontra csökkent a hátránya a harmadik pozícióban tanyázó MVFC-Berettyóújfalu mögött.

Madarász János szakvezető csapata ma 19 órakor a második Dunaferr otthonában lép pályára.

Az előző körben eldőlt, hogy a dunaújvárosiak előrébb már nem léphetnek, nagy csatában kikaptak a Rába ETO vendégeként, s ezzel a győriek (ismét) megvédték bajnoki címüket.

Hátrafelé azonban még figyelnie kell a Dunaferrnek, amely ebben a szezonban komoly erőt képvisel. Ezt Veszprémben is bizonyította a Duna-parti alakulat, amely a rájátszásban, április végén magabiztos (4:9) sikert aratott a Március 15. úti sportcsarnokban.

Tataiékra ma kőkemény meccs vár Újvárosban Fotó: Balogh Ákos

Korábban, az alapszakaszban egy döntetlen és egy újvárosi győzelem volt a mérleg a két rivális csatájában.

A pontvadászatból három forduló van hátra.

A felsőházi tabella jelenlegi állása (zárójelben az alapszakaszból hozott pontok): 1. Rába ETO 26 pont (7 pont), 2. Dunaferr 16 (5), 3. Berettyóújfalu 15 (4), 4. 1. FC Veszprém 12 (3), 5. Aramis SE 11 (2), 6. Szombathelyi Haladás 2 (1).

A nyolcadik forduló további párosításai: Aramis-Berettyóújfalu, Szombathelyi Haladás-Rába ETO.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!