Sport

2017.05.23. 18:20

Aranyra fel! Szegeden biztosíthatja be bajnoki címét a Telekom Veszprém

Hatgólos előnyről várhatja a bajnoki döntő szerdai visszavágóját a Telekom Veszprém férfi kézilabda-együttese a Mol-Pick Szeged ellen.

B. Virág Rita

A címvédő Telekom Veszprém gyenge első félidőt követően remek győzelmet ért el a Mol-Pick Szeged ellen, 23:17-re győzött.

Pedig nem indult túl jól a mérkőzés, tekintve, hogy a Tisza-partiak már 10:5-re is vezettek. Aztán újra a Montpellier ellen, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében is látott pazar teljesítménnyel rukkolt elő a Veszprém, kiváló védekezéssel állva hagyta ellenfelét és tekintélyes különbséggel győzött.

Óriási meccset hozott a címvédő Telekom Veszprém és a trónkövetelő Mol-Pick Szeged első összecsapása
Fotó: Penovác Károly

Lékai Máté a találkozót követő sajtótájékoztatón is megfogalmazta, hogy bár jelentős különbséggel nyertek, azonban így sem szeretnének nagy mellénnyel pályára lépni.

- Tisztában vagyunk vele, hogy borzasztóan nehéz lesz a szegedi visszavágó, ahol mindenképpen megpróbálunk nyerni - nyilatkozta az irányító.

A szegediek részéről Bodó Richárd természetesen épp ellenkezőleg nyilatkozott. A fiatal válogatott klasszis arról beszélt, mindent meg fognak tenni azért, hogy győzelemmel búcsúzzanak a közönségüktől, és megpróbálják ledolgozni a hatgólos hátrányt.

A Telekom Veszprém idén ünnepli fennállása negyvenedik évfordulóját, s ebben az idényben a SEHA-liga ezüst mellé már begyűjtötte - szintén a Szegeddel szemben - a Magyar Kupa-aranyat.

Amennyiben sikerül a címvédés, úgy a klub története huszonötödik bajnoki arany-érmét szerezheti meg. Utoljára 2007-ben sikerült letaszítani a bakonyiakat a trónról, akkor a Szeged nyerte a bajnokságot. Ennek apropóján a szerdai, 18 órakor kezdődő találkozó előtt köszöntik a házigazdák a 2007-ben bajnoki címet nyert szegedi gárda tagjait. Az akkori csapatban olyan kiválóságok szerepeltek, mint Mezei Richárd, Ilyés Ferenc, aki jelenleg a Tatabánya játékosa vagy Nenad Puljezevics, Vadkerti Attila, Daniel Andjelkovic. Az egykori Tisza-parti kedvenceket a mérkőzés előtt szólítják parkettre a szervezők.

A szegedi alakulat hivatalos honlapján jelentette be, hogy a kapusa, Jose Manuel Sierra törött ujjal védte végig a rangadót a Veszprém Arénában, még a bemelegítésnél vitte el a hüvelykujját egy labda. Szerdán újra pályára szeretne lépni, vállalni fogja a játékot, másnap pedig megoperálják.

A veszprémiek közül, információink szerint, mindenki tettre és harcra kész, Javier Sabate edzőn múlik, kit nevez a visszavágóra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!