Sport

2017.07.20. 09:04

Rasovszky ismét nagyot úszott - Francia arany, magyar hetedik hely Balatonfüreden

A csapatok vetélkedtek csütörtökön a vizes vb nyílt vízi úszó programjában Balatonfüreden. Rasovszky ismét nagyot úszott.

Horváth Gábor

Érdekes megmérettetéssel folytatódott csütörtökön a vizes vb balatonfüredi programja. Az öt kilométeres csapatversenyen a magyarok a Juhász Janka, Rasovszky Kristóf, Novoszáth Melinda, Gyurta Gergely összeállítású együttessel szerepeltek.

Tizenkilenc alakulat mérte össze a tudását a komoly taktikát igénylő viadalon. Hat csapatnál kezdett hölgy, köztük nálunk is, az első 1250 métert Juhász Janka teljesítette. Tizennyolcadik helyen adta át a képzeletbeli stafétát Rasovszky Kristófnak. Az Egyesült Államok alakulata váltott először.

Rasovszky Kristóf, a csapat második versenyzője  az 5 kilométeres nyílt vízi úszás csapatversenyében
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A veszprémi fiú nagyot úszott, a hetedik helyre hozta fel a magyar csapatot. Novoszáth Melindán volt a sor. Közben a britek vették át a vezetést, komoly előnnyel váltottak, de náluk hölgy zárta a versenyt. Nálunk Gyurta Gergely, aki 11. helyről indult. A briteket a franciák és az olaszok üldözték a legközelebbről, a magyar hátrány közel másfél perc volt.

A francia Olivier gyorsan átvette a vezetést, nem is lehetett megfogni. A második helyen az USA, a harmadikon Olaszország végzett. A mieink hetedikek lettek.

- Az volt a lényeg, hogy mindenki beleadjon mindent, a lányok és Gergő is remekül úszott. Büszke vagyok, hogy tagja lehettem ennek a csapatnak, és elértük a hetedik helyet - nyilatkozta a verseny után Rasovszky Kristóf.

- Utolsó úszóként nagy felelősség hárult rám, de az egész csapat kitett magáért. Az első tízbe szerettünk volna bekerülni, lehetett volna jobb is, de úgy gondolom, hogy elégedettek lehetünk. A végére nagyon elfáradtam - fogalmazott Gyurta Gergely.

- Nagyon szeretem a váltót, teljesen átszellemül az ember, hiszen ilyenkor nemcsak magunkért úszunk, hanem a magyar csapatért. Nagyon élveztem, pozitív értelemben kirázott a hideg. Úgy gondolom, reális a hetedik hely - nyilatkozta Juhász Janka.

Novoszáth Melinda hasonlóan vélekedett, hozzátéve: most is igyekezett kihozni magából a maximumot, nagyon elfáradt. A hölgyek kiemelték Rasovszky Kristóf teljesítményét, emellett hangsúlyozva: mindenki odatette magát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!