Sport

2013.11.16. 18:03

A fürediek csak futottak az eredmény után

A hetek óta remek csapatteljesítményt nyújtó Balatonfüred ezúttal egyénieskedő, gyenge támadójátéka miatt nem tudott nyerni Győrben a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

Napló sport

SZESE-BKSE 27:25 (14:8)
Győr, 300 néző. V.: Hargitai, Markó.
SZESE Győr: GERHADT - Gebhardt 3, NÉMETH G. 5, Muta 4 (2), Rosta M. 2, HALÁSZ 7, Hernandez 1 (1). Csere: Somogyi (kapus), Szabó 2,  Gubó, Terenyi, Rivnyák, Gál 2, Simon B., Tóth E. Edző: Magi Serra.
Balatonfüredi KSE: Székely - Tombor 5 (5), Kovács 3, Bánhidi, Szöllősi 5, Zdolik 2, Pásztor 4. Csere: Grigoriev 3, Nagy D. 2, Vasvári, Németh B. 1, Faluvégi, Lelkes, Törteli. Edző: Sótonyi László.
Kiállítások: 10, ill. 10 perc.
Hétméteresek: 6/4, ill. 8/5.

Győri hetessel és füredi rövidzárlattal indult az összecsapás (3. perc: 3:0, 9. perc: 7:2). Lassan kezdett felállni a Füred, de sokáig három gónál nem sikerült közelebb férkőznie. A félidő közepe után végre újra belátható távolságra került a BKSE a Győrtől (9:7).

Sajnos azonban a nyolc perces győri gólcsend véget ért és újra kezdhette a kapaszkodást a BKSE. A 25. percben megint csak kettő volt közte és a balatoni drukkerek abban bíztak, hogy a szünetre sikerül egyenlíteni. Ehelyett azonban kedvenceik még mindig nem tértek észhez: a győriek négyet vágtak , míg a vendégek egyet sem, így lett hat gól közte.

Komoly fejmosás lehetett az öltözőben, mert a vendégek játékosai egy mosoly nélkül jöttek ki az öltözőből, de összekaptál magukat és pillanatok alatt négy gólt lőttek, ebből kettőt hátrányból. Váratlanul azonban újra megtorpantak és a hazaiak a 42. percre visszaállították a hat gólos különbséget (19:13).

A BKSE nem adta fel, az 51. percre visszaküzdötte magát (22:19). Hiába születtek sorban a füredi gólok, a győriek egy-egy közbelövéssel tartani tudták a különbséget. Az utolsó öt percben megint csak kettő volt a hátrány, sőt az 59. percben sikerült befogni az ellenfelet (26:25).

Hiába támadtak azonban az egyenlítésért a fürediek, elpuskázták a helyzetet, míg az ellentámadásból a győriek bebiztosították a sikerüket (27:25).

Magi Serra: - Végre megvan az első skalpunk, gratulálok játékosaimnak.

Sótonyi László: - Túl nagy előnyt adtunk ellenfelünknek és ezt senki ellen nem tehetjük meg. Az eddigi csapategység helyett egyénieskedtünk, ez okozta a vesztünket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!