Sport

2016.11.07. 14:41

Böde Danival is felvette a harcot a Veszprémben nevelkedett focista

Paks, Veszprém - A VFC USE-ban nevelkedett Zachán Péter kezdőként mutatkozott be az NB I-es Paksban, amely óriási meglepetésre 2:1-es sikert ért el a Groupama Arénában a Ferencváros ellen.

B. Virág Rita

A 18 éves Zachán Péter a nyáron igazolt az NB I-be. Addig végigjárta a ranglétrát a veszprémi utánpótlás nevelő egyesületben, majd a tavaly bajnokságot nyert megyei I. osztályú felnőtt gárda egyik meghatározó alakjává vált.

- Peti másfél évvel ezelőtt el akart szerződni Veszprémből, valamelyik akadémiánál szerette volna folytatni, de sikerült lebeszélnem erről őt és az apukáját. Meggyőztem őket, hogy a megye I-es csapatban, a felnőttek között, sokkal jobb lehetősége lesz a fejlődésre. Peti a pontvadászatban végig kirobbanó formában focizott, nem csoda, ha több NB I-es klub is felfigyelt a teljesítményére - mesélte Rugovics Vendel, a VFC USE szakmai igazgatója.

Zachán Péter Böde Danit semlegesítette a hétvégén (Fotó: Archív/Penovác Károly)

A szakvezető kitért arra, Zachán Péter esete tipikus példája annak, miként lehet villámgyorsan a legjobbak közé jutni, kimagasló teljesítménnyel berobbani a köztudatba.

- Jól esett látni, milyen éretten focizott, ügyesen semlegesítette a Fradi gólvágóját, Böde Dánielt. Peti valóban meggyőző teljesítményt nyújtott, s olyan személyiség, akit ez a siker nem fog elkapatni, inkább még több munkára ösztönzi. Örömmel mondhatom, hogy újabb, szép jövő előtt álló fiatallal gazdagította a VFC USE a magyar élvonalat. Gratulálok Petinek a teljesítményéhez, és itt szeretném megemlíteni és megköszönni a VFC USE edzői stábjának is, hogy kiskorától fogva nevelte, a jó irányba terelgette a fiút. Biztos vagyok benne, hogy még sokat fogunk róla hallani - vélekedett a szakmai vezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!