Sport

2013.04.27. 15:37

Búcsúzott az MKB Veszprém (frissítve)

Veszprém - Hatalmas csatában maradt alul az MKB Veszprém KC szombaton a kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A bakonyiak egy góllal kaptak ki a második félidőben feltámadó Kieltől.

Horváth Gábor

MKB Veszprém-THW Kiel

28:29 (14:12)

Veszprém Aréna, 5000 néző. V.: Olesen, Pedersen (dánok).

MKB Veszprém KC: Fazekas - Gulyás 3, NAGY 5, Chema 4, SULIC 5, Terzic, UGALDE 5. Csere: Alilovic (kapus), Schuch, Iváncsik T. 1 (1), Oneto, Jamali 1, Laluska, Császár 4 (4), Iváncsik G. Edző: Carlos Ortega.

THW Kiel: Omeyer - Sprenger, VUJIN 7 (1), Toft Hansen 1, Ilic 2 (2), JICHA 7, Sigurdsson 2. Csere: Palicka (kapus), NARCISSE 3, Ahlm 3, PALMARSSON 3, Ekberg 1. Edző: Alfred Gislason.

Kiállítások: 8, illetve 10 perc.

Hétméteresek: 6/5, ill. 4/3.

Kétségkívül története legfontosabb férfi kézilabda összecsapására készült a Veszprém Aréna, amely adott már otthont Bajnokok Ligája negyeddöntőnek, ám az MKB ebben a csarnokban még sosem állt ilyen közel ahhoz, hogy a sorozat fináléjául szolgáló Final Fourba jusson.

A magyar bajnok múlt héten egyetlen góllal maradt alul a német trófea-halmozó, többek között jelenlegi BL-címvédő otthonában.

A közönség ígéretéhez híven félelmetes atmoszférát teremtett, a szurkolók már a bevonuláskor akkora hangzavart produkáltak, mintha az MKB máris döntőbe jutott volna. Az egész lelátó pirosban pompázott, frenetikus volt a hangulat. A kezdés előtt a B-közép piros, fehér és zöld színű zászlókból álló, gyönyörű előképet produkált.

Áder János köztársasági elnök a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágó mérkőzésén, az MKB Veszprém-THW Kiel találkozón 2013. április 27-én Veszprémben (MTI Fotó: Kovács Anikó)

Nagy szerezte a meccs első gólját, Ilic hetesből egyenlített. Nagy újabb találata után Toft Hansen szállt ki két percre, Iváncsik Tamás értékesítette a hetest, 3:1. A Kiel nem tudott akcióból betalálni, 6. perc: 4:1.

Fantasztikusan védekezett az MKB, amely négyre növelte előnyét, Toft Hansen csak a nyolcadik percben tudta megtörni a vendégek rossz szériáját, 5:2. A Kiel 5:4-re zárkózott, majd Narcisse egyenlített a 11. percben. Ugalde duplával válaszolt. Chema robogott végig a pályán, passzát Sulic értékesítette, 8:5, megint a hazaiak kezdeményeztek.

Fazekas remek mozdulattal védett, de Jicha csavarásánál tehetetlen volt. Lüktetett a meccs, ám a THW a legtöbbször nem tudott gyors akciót vezetni, a bírók olykor nagyon hosszú ideig engedték támadni a németeket, 17. perc: 9:7. A németek első letámadásánál Fazekas védte Sprenger ziccerét, a másik oldalon Gulyás nem hibázott.

Remekül kezdte a találkozót a Veszprém, ám a második félidőben a németek fordítani tudtak (Fotó: Orosz Péter)

Mindkét mester cserélt, Gislason kényszerből, Ortega kulcsembereit pihentetve. Alilovic hétméterest védett, Chema gólt lőtt emberhátrányban, 22. perc: 11:7. A 23. perc végén Gislason nem bírta tovább, időt kért. Ennek ellenére a THW nem tudott újítani, az MKB kezében volt a meccs: a bakonyiak 3-4 góllal vezettek. A félidő hajrájában Jamali fölébombázott, Narcisse betalált.

A második félidőt Sulic kiállítása miatt emberhátrányban kezdte a Veszprém, ennek ellenére Vujin góljára Chema rögtön válaszolt. A Kiel összekapta a védekezését, egyenlítés lett a jutalma, 15:15. Nagy a 37. percben megszerezte ötödik gólját, Sprenger kapufát lőtt, ismét átvette a vezetést az MKB. Chema szlalomja után 19:16 állt az eredményjelzőn és Ilic kiállítása.

A Kiel megint egy találatra zárkózott, már egyik csapat sem engedhetett meg magának nagyobb hullámvölgyet. A 43. percben 21:20 volt az állás. Narcisse egyenlített, miután Sulicot megint kiküldték, 22:22. A 47. percben Vujin találatával már a vendégeknél volt az előny, Ortega időt kért. A THW kettőre növelte a különbséget. Most a hazaiaknak volt szüksége az újításra.

Tíz perc volt hátra, 23:25. Alilovic megsérült, Fazekas jött ismét. A B-közép felállásra buzdította a többi szurkolót, kellett a segítség a csapatnak. Nem úgy tűnt, hogy fordul a kocka, Ahlm talált be, 53. perc: 23:26. Ortega ismét időt kért.

Az MKB megnyitotta védekezését, Ugalde Jichára figyelt. Öt perccel a vége előtt hárommal vezettek a vendégek, kezdett elszállni a remény. Rákapcsolt a közönség, de hiába, a Kiel nyugodtan kézilabdázott. Másfél perccel a végső dudaszó előtt 27:29 állt az eredményjelzőn. Ugalde szépített, de már késő volt.

Alfred Gislason: - Az első meccs után tudtuk, hogy nagyon jól kell játszanunk és extrát nyújtanunk ebben a csarnokban. A második félidőben remekül védekeztünk.

Carlos Ortega: - A Kiel jobban játszott a fontos pillanatokban. A második félidei védekezésük döntőnek bizonyult.

Marko Vujin: - Nehéz volt itt játszani, mondtam is a srácoknak, hogy Európában itt van a legnagyobb hangulat. Kicsit zavarban is voltunk, de aztán megtaláltuk a saját játékunkat. A Kielnek és a Veszprémnek is ott lenne a helye a Fina Fourban. Így kicsit szomorú vagyok, de ez van, ilyen a sport. Gratulálok a Veszprémnek.

Fazekas Nándor: - Nehéz mit mondani. Gratulálok a Kielnek. Két kiélezett meccset játszottunk, csak egy juthat tovább és ezek nem mi vagyunk sajnos. Megint nem volt szerencsénk. A vendégek minden kicsi hibánkat kihasználták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!