Sport

2013.12.08. 13:19

Győzelemmel búcsúztatta az évet a Pápa

Olykor szép játékkal, olykor pedig csúszva-mászva győzte le 1-0-ra a Lombard Pápa első osztályú labdarúgócsapata a Budapest Honvédot szombaton este a Perutz Stadionban.

Polgár Tibor

Lombard Pápa-Budapest Honvéd 1:0 (1:0)
Perutz Stadion, 600 néző. Vezette: Erdős József (Huszár, Király).
Lombard Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhar, Présinger, Németh M. – Quintero, Tajthy, Orosz, Sekour, Arsic – Griffiths. Vezetőedző: Tóth Bálint.
Budapest Honvéd: Kemenes – Baráth, Lovric, Ignjatovic, Alcibiade – Diarra, King, Hidi, Mancini – Job, Holender. Vezetőedző: Marco Rossi.
Csere: Quintero helyett Eszlátyi a 63., Orosz helyett Szabó O. a 75., Szabó O. helyett Dóczi a 90., illetve Mancini helyett Perea a 46., King helyett Vécsei az 56., és Diarra helyett Prosser a 73. percben.
Gólszerző: Griffiths a 2. percben. Sárga lap: Sekour a 44., Tóth G. a 83., illetve Lovric a 37., Alcibiade a 44., Holender az 56., Hidi a 71., Job a 83., és Prosser a 86. percben.

Csípős hidegben kezdődött az NB 17. fordulójában sorra kerülő mérkőzés, amelynek résztvevői valószínűleg nem akartak megfázni a gyepen, ugyanis a kezdő sípszótól kezdve nagy iramban zajlott a játék. A 2. percben Arsic passzával Griffiths tört erőszakosan kapura, majd 7 méterről Kemenes fölött a hálóba emelt, 1-0. A 13. percben Orosz cselezte át magát három kispesti játékoson a bal oldalon, majd a tizenhatoson belülről eleresztett lövésszerű beadása középen Griffiths lábáról mellé pattogott. A 18. minutumban Alcibiade 3 méterről a felső lécre fejelte Hidi pontos szögletét. Pár perccel később ugyancsak Hidi korneréből alakult ki veszélyes helyzet a hazai kapu előtt, azonban Ignjatovic közeli perdítését Szűcs bravúrosan védte lábbal, majd a kipattanóból visszalőtt labdát az NB I legjobb hálóőre a mezőnybe öklözte.

A 25. percbe Mancini kellemetlenül pattogó lövését hatástalanította vetődve Szűcs. A 35. percben a Lombard csapatkapitánya újfent bravúrral mentette meg csapatát a bekapott góltól: Alcibiade kiváló keresztlabdáját Job az ötös sarkáról kapásból kapura tűzte, a rutinos pápai portás pedig hatalmasat védett.

Az első félidő hajrájában felforrósodott a hangulat a nagy hidegben, és a durva megmozdulások, majd az ezt követően kialakult kakaskodás után nem lett volna meglepő, ha Alicibiade piros lapot kap. Végül a vendégek sportszerűtlen olasz játékosa megúszta a kiállítást az egyébként kifejezetten élvezetes, remek iramú, változatos bajnokin. Aztán a második játékrész már nem sikerült ilyen jóra. Ugyan az iramra továbbra sem lehetett panasz, de a pályán lévő játékosok sokkal többet hibáztak, és helyzeteket sem nagyon láthatott a publikum.

A Honvéd igyekezett átvenni a játék irányítását, mindez leginkább meddő mezőnyfölényben mutatkozott meg. A 65. percben Alcibiade beadását Perea a védőjére fejelte, aztán az előtte maradó lepattanót a kapu fölé vágta.

A folytatásban a Lombard Pápa már egyre inkább csak a vezetése megtartását tartotta szem előtt, míg a fővárosi piros-feketék nem tudtak mit kezdeni a szervezetten játszó, nagyot küzdő hazaiakkal.

A szállingózó hóesésben befejeződő találkozó végén még pontot menthettek volna a vendégek, ám előbb Perea távoli bombáját, majd a lefújás előtt Holender közeli ziccerét elképesztő bravúrral védte ki a mezőny toronymagasan legjobbja, Szűcs Lajos. Egygólos győzelmének köszönhetően a Lombard Pápa megelőzte a Budapest Honvédot, és Tóth Bálint legénysége a tabella 8. helyéről várhatja az NB I-es pontvadászat tavaszi folytatását.

 

Tóth Bálint: A mai győzelem igazi csapatmunka volt, ez a meccs csodálatos befejezése volt az évnek. Amit elterveztünk az öltözőben, azt a játékosaim végre is hajtották a pályán. Igaz, a Honvéd időnként jobban játszott és ránk kényszerítette az akaratát, de a küzdés, a hajtás, az alázat meghozta számunkra a sikert.

Marco Rossi: A védőink ma is bebizonyították, hogy képesek nagyon nagy hibákat véteni. Ráadásul ha elől tíz helyzetből sem tudunk a kapuba találni, akkor mindez csak vereséget eredményezhet. Tudomásul kell vennünk, hogy amíg ilyen minőségű a keretünk összetétele, addig bármelyik meccset el tudjuk veszíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!