Sport

2013.05.18. 11:30

Szeged, lesöpörve (frissítve)

Harmincöt percig bírta a hazai nyomást a Veszprém Arénában a Pick Szeged, amely a második félidő közepére teljesen szétesett. Az MKB megalázóan könnyed győzelmet aratott a bajnoki döntő nyitányán.

Horváth Gábor

MKB Veszprém_Pick Szeged
33:23 (16:15)

Veszprém Aréna, 4500 néző. V.: Kékes Cs., Kékes P. MKB Veszprém KC: Fazekas _ GULYÁS 3, NAGY 5, Chema, SULIC 5, TERZIC 5, Iváncsik G. 1. Csere: Borbély (kapus),Schuch, Császár 3, Laluska 1, UGALDE 6, Iváncsik T. 1 (1), Jamali 3, Oneto, Pesic. Edző: Carlos Ortega. Pick Szeged: Mikler _ Prodanovic, Ancsin 4, Czina, Blazevic, Zubai 1, Kekezovic 3. Csere: Tatai (kapus),Sulc 2, Larholm 5 (1), Buday, Lasica 3, Pribanic 2, Balogh 3. Edző: Skaliczki László. Kiállítások: 10, illetve 10 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 1/1.

A 2012/2013-as bajnoki döntő első mérkőzésének a Veszprém Aréna adott otthon. A hagyományos MKB-Pick párharc esélyese idén is a címvédő bakonyi együttes. A szokásoknak megfelelően a csata az egyik fél második győzelméig tart. A csarnok ezúttal nem telt meg teljesen, pedig Szegedről is érkeztek szurkolók. A hangulatra persze ezzel együtt sem lehetett panasz. A hazaiaknál Mirko Alilovic hiányzott sérülés miatt, a vendégek a szembetegséggel küzdő Vadkerti Attilára nem számíthattak.


Mikler-védéssel indult a találkozó, a szegediek kapusa Nagy László lövésénél a 3. percben már tehetetlen volt. Ancsin válaszolt, 1:1. Nagy újabb találata után Chema maradt földön, a spanyol irányítót le is kellett cserélni. Császár góllal mutatkozott be, de a Pick megint válaszolni tudott, 3:3.

 



A hazaiak sokkal jobban védekeztek, csak idő kérdése volt, hogy meglépjenek vetélytársuktól. A 12. percben 6:4-re módosult az állás. Terzic duplája után, a 15. percben már hárommal (8:5) vezetett az MKB, Skaliczki időt kért. Fazekas védett egymás után kettőt is, a másik oldalon Mikler hárította Terzic próbálkozását.

Zubai találata után Terzic volt eredményes. A Veszprém sikeresen tartotta a különbséget, amely a 21. percre négyre nőtt. Pribanic találataival igyekezett zárkózni a Pick, de a másik oldalon Jamali is eredményesen szállt be. A 27. percben a vendégeknek szívós munkával sikerült egy találatra csökkenteniük a hátrányt, 14:13. A Pick összekapta a védekezését, Lasica a 29. percben egyenlített. A félidőt Nagy gyönyörű, felsősarkos gólja zárta.


A második félidő elején Ancsin egyenlített, majd Terzic volt eredményes. Buday ziccerét Fazekas védte, Terzic pedig úgy lőtt újabb gólt, hogy Lasicát kiállították róla. Pillanatok alatt nőtt háromra a hazai előny, 35. perc: 19:16. A Szeged igyekezett időkéréssel úrrá lenni a helyzeten, nem sikerült, Sulic percei következtek, 38. perc: 21:16.

Gulyás két átlövésgólt szerzett emberhátrányban, majd egyet letámadásból, 42. perc: 25:19. Ez megtörte a Picket, amely újabb találatot és egy kiállítást szenvedett el. Ugaldén volt a duplázás sora, a különbség nyolcra nőtt, 27:19. A spanyol szélső kínai figurából, majd letámadásból is betalált, a vendégek feladták, pedig még 15 perc volt hátra.

 



A szurkolók tízet számolhattak, 29:19. A végén a fiatal kapus, Borbély Ádám is szerepet kapott Ortega mestertől. A hajrában igazi bakonyi örömjátékot láthattak a drukkerek, a hazaiak nagy kedvvel, lelkes közönségüket kiszolgálva gyűjtötték be az újabb bajnoki címhez vezető első győzelmet.

Folytatás kedden  a Szeged otthonában

Kedden máris folytatódik a párharc, a két csapat 19 órától a Tisza-partiak otthonában feszül egymásnak. Ha az MKB nyer, újabb bajnoki címet ünnepelhet. A veszprémiek nem számíthatnak Jose Rodriguez Chema játékára, a spanyol irányító a szombati mérkőzésen egy ütközés során szenvedett zúzódásokat. Dr. Sydó Tibor csapatorvos már megkezdte a játékos kezelését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!