Sport

2013.06.20. 15:14

Takács Bianka meghatározó tag lett csapatában

Ugyan az ősszel még nem sok lehetőség jutott neki, ám a tavasszal már csapat egyik meghatározó játékosává nőtte ki magát. Takács Bianka szerint jó szezont zárt a Veszprém Barabás Duna Takarék NB I-es női kézilabda együttese, de jövőre még jobb eredményeket is elérhetnek.

Napló sport

A Veszprém Barabás Duna Takarék KC alakulatát sokszor éri az a kritika, hogy csak vidékiekből áll a csapat és ezért a női kézilabda szerelmesei nehezen barátkoznak meg a társasággal. Nincs ott a szomszéd, az ismerős, az osztálytárs, a barátnő a pályán, akiért lehet szorítani. Róth Kálmán tanítványai azonban meccsről meccsre egyre több szurkolót állítottak maguk mellé, küzdeni tudásukkal, fantasztikus hozzáállásukkal, kitartásukkal, szorgalmukkal. A tősgyökeres veszprémi, Takács Bianka úgy véli, bizonyítottak a szurkolóknak, akik megszerették a csapatot.

- Nem érzem jogosnak ezt a kritikát, mert az előző években sem sok veszprémi kapott lehetőséget, akkor is sok légiós játszott itt. Most sincs ez másként. Csak most egyszerre igazoltak le vagy tizenöt játékost, akkor meg egész évben nagy volt a jövés-menés - hangsúlyozta a beálló.

Takács Bianka nagyszerű szezont zárt a felnőttek között, jövőre azonban még többre vágyik (Fotó: Gáspár Gábor)

A veszprémi hölgy hozzátette, számára minden hazai mérkőzés különösen fontos, nagyon szeret itthon, Veszprémben játszani. Azonban azt is tudni kell, a gárda csak a meccsek idején tartózkodik a királynék városában, egyébként Győrben készül fel.

- Eleinte szokatlan volt, hiszen az eddigi életemet Veszprémben éltem. Szerencsére gyorsan megszoktam az új környezetet, jól alkalmazkodtam, de azért most már nagyon–nagyon jó itthon. Négy hét szabadságot kaptunk, amit szeretnék csak a barátaimmal és a családommal itthon eltölteni.

A 21 éves Bianka elmesélte, az előző idényben még csak a junioroknál kézilabdázott, de Róth Kálmán, aki ennek a korosztálynak a szövetségi kapitánya, többször meghívta a nemzeti csapatba. Tavaly tavasszal még képlékeny volt, Veszprémben marad–e csapat, vagy sem, így eleinte az volt a terv, hogy Róth Kálmán NB I/B–t nyert győri gárdájában folytatja pályafutását. Aztán kiderült, ez a társaság átteszi székhelyét Veszprémbe, s itt is számít rá a mester.

- Az ősszel még nem sok lehetőséget kaptam. A felnőttek között azért eleinte valamivel nehezebben ment a játék. Aztán Palkó Fruzsina sérülése után már sokkal több időhöz jutottam a parketten és igyekeztem meghálálni. Azt gondolom, a hetedik helyezésünk jónak mondható, de a Magyar Kupa bronzéremre senki sem számított, az igazi bravúr volt. Főleg azért, mert a harmadik helyért azt a Kiskunhalast vertük meg, amelyik egész évben a mumusunk volt.

Bianka számára az évad egyik legemlékezetesebb összecsapása mégis a hazai, Vác elleni volt, amit egykori gimnáziumában, a Vetésiben rendeztek meg, s itt összesen hét gólig jutott. Megemlítette még, az ETO elleni Magyar Kupa elődöntőt is, ahol a világsztárok ellen felszabadultan, minden kötöttség nélkül kézilabdáztak.

A beállós úgy fogalmazott, hogy reméli, a következő bajnoki évadban még több örömet nyújthat csapatával majd szurkolóiknak. Szerinte, az is elképzelhető, hogy előbbre léphetnek a táblázaton is a végelszámolásnál.

 

Egy híján száz találatig jutott

A veszprémi Takács Bianka a 2012/13-as idényben összesen harminchat mérkőzésen lépett pályára, s ezeken összesen kilencvenkilenc gólt jegyzett. Az alapszakaszban a Vác ellen volt a legeredményesebb, hét találattal, majd a rájátszásban a Dunaújvárosnak is hetet vágott. Rajta kívül akad még egy veszprémi játékos, Palotás Fanni, aki jobbára a junioroknál szerepelt, de tizenegy felnőtt meccsen is pályára lépett, igaz elsősorban neki inkább csak védekező szerepkör jutott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!