Sportvilág

2007.03.28. 02:25

Focizni nem tudunk, inkább rendezzünk!

Bízom abban, hogy az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottságából senki nem látta a Montenegró-Magyarország válogatott labdarúgó-mérkőz ...

Dallos Zsuzsa

Valószínűleg persze a két dolog között (úgymint meccsnézés, illetve az ott nyújtott megdöbbentő magyar teljesítmény) nincs összefüggés, bár a jó ég tudja, hogy a tizenegy tag (tizenhárman vannak, de az ukrán és az olasz érintettség miatt nem voksol) kire adja majd le szavazatát. Én a helyükben mindenképpen elgondolkodnék azon, hogy olyanra bízhatom-e a házigazda szerepét, akinek tapasztalhatóan fogalma sincs a sportág alapvetéseiről.

Mindig azt hittem, hogy a mindenkori magyar futballválogatottban az adott pillanatban legjobb formát mutató játékos kap helyet. Mi most fiatalítunk . Ez egyébként jó duma, ugyanis évekig nem lehet számon kérni, hogy mi a fenét csinálnak azok a kiválasztottak (egyáltalán, vajon milyen elven éppen ők azok...), akik a címeres mezben pályára lépnek, és úgy csinálnak, mintha fociznának. Ha kikapunk, azonnal jön a magyarázat: Láttam biztató jeleket, de fiatalok még .

Más kérdés, hogy lassan tökéletesen kiradírozzuk magunkat már Európa focitérképéről is. Például a 2008-as kontinensbajnoki selejtező csoportban Málta is több pontot gyűjtött nálunk.

Ugyanakkor megértem azokat is, akik megcélozták a horvátokkal közös Eb lebonyolítását. Úgy vannak ezzel, mint az a kissrác, aki sem a tanulásban, sem a sportban, sem a művészetben, sem öltözködésével nem tudta felhívni magára a lányok figyelmét, hát hupililára festette a haját. Semmi nem változott, csak néhányan furcsán néztek rá...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!