Sportvilág

2014.05.21. 12:15

Lang a padon?

Debrecen - A magyar labdarúgó válogatott már a dánok elleni barátságos mérkőzés helyszínén készül a találkozóra.

Novothny Ottó

Pintér Attila szövetségi kapitány harminchárom fős keretet hívott be a közvetlen felkészülésre.

A futballisták között ott van a veszprémi Lang Ádám is, aki a Győri ETO színeiben változatlanul harcol a bajnoki cím megvédéséért.

Lipták Zoltánnal vagyok egy szobában - mesélte a VFC USE-ban nevelkedett 20 esztendős játékos. - Már napok óta Debrecenben vagyunk, kedden este közös mozizás volt a program, a Rossz szomszédság című filmet néztük meg.

Lang elmondta még, hogy az összecsapás napján hirdet csak keretet a szövetségi kapitány és a védő játékra ugyan nem számít, de arra, hogy kispadra leülhet, titokban igen.

A dán labdarúgó-válogatott edzést tart a debreceni Nagyerdei Stadionban 2014. május 20-án. A dán válogatott május 22-én barátságos mérkőzésen lép pályára Magyarország ellen. (MTI Fotó: Czeglédi Zsolt) 

- Természetesen nagyon örültem a behívónak is, hiszen először vagyok hivatalosan is a bő keretben. Első lépésnek csodálatos lenne, ha ott lehetnék a mérkőzésen is, de ez már nem rajtam múlik - fejezte be Lang Ádám.

Érdekesség, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség vezetés úgy döntött, hogy Pintér Attilának kommunikációs tréningen kell a közeljövőben résztvennie. A meglehetősen nyers és keresetlen modorú edzőt Batiz András igyekszik majd megtanítani a fogyasztható nyilatkozatokra.

A magyar együttes egyébként a 2016-os Európa bajnokság selejtezőkre készül, ahol Görögország, Románia, Finnország, Észak-Írország és Feröer szigetekkel van egycsoportban.

Az új kapitány vezetésével a finnek ellen játszotta az együttes az első edzőmeccset, akkor a vendégek 2:1-re nyertek Győrben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!