Sportvilág

2014.07.09. 14:52

Foci VB 2014: Nehezen túlélhető, csúnya vereség

Azt hittem a labdarúgásban óriási meglepetés már nem érhet, hiszen az éppen ezen a világbajnokságon derült ki, hogy az úgynevezett kis csapatok nem is olyan kicsik, a nagyok pedig nem olyan hatalmasok.

Lang Ádám

Mindezek ellenére a brazilok és a németek egymás elleni mérkőzése egészen elképesztő volt. Világbajnoki elődöntőben ekkora különbség még soha nem volt a résztvevők között. Az jól látszott, hogy a brazilok két gól után teljesen szétestek, eszüket és minimális szervezettségüket is elveszítve igyekeztek szépíteni, vagy egyenlíteni megkönnyítve ezzel azoknak a németeknek a dolgát, akik megint bizonyították: esetükben szóba sem jöhet az, hogy biztos vezetésnél visszaállnak és alibiznek.

A házigazdák támadójátéka minősíthetetlen volt, ráadásul olyan egyéni hibákat is elkövettek, ami nem csak tőlük, de náluk sokkal kevésbé jegyzett labdarúgóknál is megbocsáthatatlan. Ez egy nyilvános kivégzés volt, saját pályán. Sajnos az ott élők közül korábban is voltak sokan, akik nem értettek egyet a puccos stadionok építésével, félő, hogy az ő hangjuk most felerősödik és esetleg rendkívüli körülmények között kell befejezni a vébét.

Azt az eseményt, ami mindentől függetlenül élvezhető és remek színvonalú volt, szerintem. Egyetlen olyan csapat nem volt a mezőnyben, akit le lehetett volna írni, mondván pofozógép szerep jut csak nekik. Védekezni minden résztvevő magas szinten megtanult és egy kis szerencsével bravúros eredményeket is el lehetett érni.

A játékvezetés minősége és a kommentátorok bemondásai nagyjából azonos mértékben bosszantottak időnként, ugyanakkor jók voltak a közönségről mutatott közelképek: ezekből mindent ki lehetett olvasni, ami a labdarúgás sajátja. Örömöt, bánatot, összefogást, őrültséget, bolondságot, elhivatottságot, valamint azt, hogy ez a világ legcsodálatosabb játéka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!