Sportvilág

2016.01.21. 18:02

Eddig csalódás a kézilabda Eb

A magyar válogatott nulla ponttal kezdi a középdöntőt a lengyelországi kézilabda-Európa-bajnokságon. Eddig nagy csalódás a torna.

MTI

Nem is a nulla pont az igazi csalódás - ezzel, valljuk be, számolhattunk -, hanem a mutatott játék. A magyar válogatott a csoportkörben a Montenegró elleni győzelem (32:27) után gyenge teljesítménnyel kikapott (26:27) Oroszországtól, majd esélye sem volt (22:30) Dánia ellen.

Talant Dujsebajev szövetségi kapitány mindkét vereség után magára vállalta a felelősséget, a dánok elleni meccset követően igencsak idegesen, sőt, ingerülten beszélt. A szakvezető a lefújás után úgy nyilatkozott az M4 Sportnak, hogy nem látta viszont az elképzeléseit a pályán, és valószínűleg több idő kell, hogy megértsék a játékosok, mire gondol, mit szeretne látni.

Hozzátette: az oroszok és a dánok elleni vereség is egyértelműen az ő felelőssége.

„Ennyi lehetőséget nem lehet adni az ellentámadásokra a riválisainknak, ez nagyon sok. Nagyon fáj, hogy ellenállásra sem voltunk képesek, a dánoknak nagyon egyszerű dolguk volt, hatvan percen keresztül egyértelműen jobbak voltak nálunk” - vélekedett a szövetségi kapitány. Mivel a négyesből Montenegró esett ki, csapatunk nem visz magával pontot a wroclawi középdöntős csoportba.

Első ellenfelünk, ma kora este, Németország lesz, s a játékosok eddigi formája, illetve az elképzelt taktika megvalósításának szinte teljes hiánya alapján kőkemény ütközet vár Nagy Lászlóékra.

A németek másodikak lettek a C csoportban, a spanyoloktól kikaptak a rajton, majd megverték Svédországot és Szlovéniát.

Mint ismeretes, az Eb-győztese - francia siker esetén az ezüstérmes - utazhat a riói olimpiára, illetve a világbajnok franciákon és az olimpiai selejtezőre már kijutott csapatokon (Lengyelország, Spanyolország, Dánia, Horvátország, Németország, Szlovénia) kívül a két legjobb együttes szerepelhet ötkarikás selejtezőn.

Lengyelországban a magyar mellett még az orosz, a macedón, a fehérorosz, a norvég és a svéd válogatott küzd az olimpiai selejtezős tornára még kiadó két helyért.

Az érintettek közül a norvég 4, az orosz 2, a magyar, a svéd, a macedón és a fehérorosz 0-0 ponttal kezdi a középdöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!