Sportvilág

2014.08.31. 12:13

Mocsai Lajos lemondott (frissítve)

Megsokasodott teendőire hivatkozva lemondott a magyar férfi kézilabda szövetségi kapitánya, Mocsai Lajos.

B. Virág Rita

Ezt Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke jelentette be a kézilabda Szuperkupa előtt.

Ahogy azt az elnök ismertette, sajnálattal, de tudomásul vették Mocsai Lajos döntését. A szakember viszont továbbra sem szakad el a válogatottól, hiszen szakmai igazgatóként segíti a férfi és női nemzeti csapatot.

Vetési Iván kitért arra is sürgősen meg kell találni Mocsai utódját, miután a férfi alakulat októberben sorsdöntő Európa-bajnoki selejtezőt játszik Portugália és Ukrajna ellen. Egyelőre nevet nem tudott mondani, de azt ígérte a következő hetekben meglesz a következő vezető.

A sajtótájékoztatón természetesen Mocsai Lajos is részt vett, aki elmondta, erkölcsi kötelességének érezte, hogy visszalépjen ettől a munkától. A Nemzeti Kézilabda Akadémia főigazgatói teendői mellett az újra önállóvá váló Testnevelési Egyetem rektori címére pályázik és reméli, megfelelő munkát nyújtott be ahhoz, hogy demokratikus úton megválasztva az intézmény vezetője lehet.

Mocsai Lajos arra a kérdésre, miszerint tesz-e javaslatot az utódja személyét illetően úgy válaszolt, annak idején remek Bundesliga eredményei miatt őt is javasolták német szövetségi kapitánynak, ám végül német szakembert választottak a posztra. Ez azt jelenti, ő csakis magyar edzőt ajánl majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!