Sümeg

2009.12.09. 13:24

Kreatívak voltak a pályázók

Balatonalmádi - Összesen 27 pályamű érkezett be 12 településről a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Egyesület (BBKKE) által meghirdetett kreatív pályázatra, amelynek témája a Térség, ahol élünk volt.

Halmos György

Az oktatási és kulturális intézmények részére hirdetett pályázatra beküldött alkotásokat összesen 170 gyermek készítette. A pályázat célja az volt, hogy a gyermekek bemutassák, milyennek szeretnék látni településüket, mi az, ami jó, és mi az, amit hiányolnak.

A Vágfalvi Ottó festőművész által vezetett zsűri értékelése szerint a pályamunkák - közöttük hét terepasztal - ötlete és kidolgozása rendkívül színvonalasra sikeredett, hasonlóan magas szinten valósították meg a terveket a gyerekek.

A pályázatot októberében három korcsoportban (óvodások, alsó és felső tagozatos diákcsoportok számára), különböző témakörökben (a vidéki élet bemutatása, a település ahol élek, valamint tervezd meg lakóhelyed címmel) hirdette meg a BBKKE. A tervezett kilenc helyett tizennégy díjat osztottak ki.

Óvodás korcsoportban az első helyen berhidai Süni Óvoda német nemzetiségi csoportja végzett. Második helyet ért el a balatonalmádi Mogyoró úti óvoda nagycsoportja, míg a harmadik helyen litéri Csivitelő Óvoda és Bölcsőde pályázói végeztek. A korcsoport különdíját a szentkirályszabdajai Szivárvány óvoda nyerte.

Az alsósok között a Balatonfőkajári Kézműves Klub lett az első a litéri Árpád Fejedelem Általános Iskola 1. osztálya, illetve a balatonfűzfői Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csoportja előtt. A korcsoport különdíjazottja: Horváth István Általános Iskola Pétfürdő.

A legnagyobbak között a következő sorrend alakult ki: berhidai II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola, Árpád Fejedelem Általános Iskola, Balatonfőkajári Kézműves Klub. A korcsoport különdíjasa az Irinyi János Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. A munkaszervezet díját Sóly csapata nyerte.

Az egyesület 2010 folyamán a pályaművekből, állandó és vándorkiállításokat is szervez, hogy az ötletes munkákat minél többen megismerhessék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!