Sümeg

2010.02.04. 03:28

Balatonalmádi: elfogadták a NaBE-beszámolót

Balatonalmádi - A testület elfogadta a Nők a Balatonért Egyesület (NaBE) norvég pályázatának elszámolását; a civil szervezet az elnyert pénzből újíttatta fel a Szent Erzsébet ligetet.

Halmos György

Az önkormányzattal közösen kidolgozott projekt teljes összege meghaladta az 56,4 millió forintot.

A munka befejezésekor a nyáron, valamint napjainkban is tartott ellenőrzést a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kft. a finanszírozó norvég fél képviselőivel. Az ellenőrzést végző csoport mindkét alkalommal elégedetten távozott a ligetből. Az önkormányzat által biztosított pályázati önrész 6,6 millió forint volt, míg az elnyert támogatás 49,8 millió.

Az egyesület a tervezett költséget csaknem egy százalékkal túllépte, ennek az volt az oka, hogy a pályázat nem tartalmazta a banki költséget, a közbeszerzési eljárás költségét, valamint az általános forgalmi adó ötszázalékos növekedését, illetve az utazási és kommunikációs költségeket. Ezek a tételek vezettek az csaknem 564 ezer forintos többletköltséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!