Sümeg

2011.10.24. 07:26

Megújult templom

Lesencetomaj - Befejeződtek a településen a római katolikus templom külső felújítási munkálatai, a napokban megtörtént az ünnepélyes átadás, felszentelés is.

Szijártó János

Az ünnepségen Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő és Mészáros László polgármester köszöntötte a hívőket. A templomot dr. Bécsi László esperes-plébános koncelebrálásával dr. Márfi Gyula veszprémi érsek szentelte fel ünnepi szentmisén.

A közel 31 millió forint összköltségű fejlesztést az Európai Unió és a magyar  kormány támogatta  az Új  Magyarország Vidékfejlesztési Program által, mintegy  30,5 millió forinttal. 



Amint azt a polgármester elmondta, a  fejlesztést hosszabb előkészítő szakasz előzte meg. A  lesencetomaji római katolikus plébánia még 2009 elején támogatási kérelmet nyújtott be a templom külső felújítására a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalhoz. A benyújtott pályázat ellenőrzése és feldolgozása után 2009 decemberében  kapták  meg az  a jó hírt Lesencetomajon, hogy  30 millió 512 ezer 550 forint  összegű, vissza nem térítendő támogatásban részesítik a  beruházást.

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program célkitűzései között szerepel a vidéki térség településein a kulturális örökség fenntartása, helyreállítása, korszerűsítése, a környezet állapotának javítása, az épített kulturális örökség és helyi identitás megőrzése, megújítása és ezáltal a községek  vonzerejének növelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!