Sümeg

2014.09.26. 16:40

Réka a diákok élén

Sümeg - Czotter Réka nyolcadikos diákot választották a tagok a Ramassetter iskola diákönkormányzata elnökének a 2014-2015-ös tanévre.

Tóth B. Zsuzsa

A diákönkormányzat tagjainak tartott tájékoztatót az iskola életéről valamint a diákok jogairól és kötelezettségeiről Bebesi Józsefné igazgató és Horváth Stefánia a diákönkormányzatot segítő tanár. A diákparlament megyei ülésén októberben Veszprémben az iskolát Czotter Réka, valamint a póttagként megválasztott nyolcadikos Szabó Helga képviseli majd. Bebesi Józsefné tájékoztatójában elmondta, hogy az iskolának 519 tanulója van, így országos viszonylatban is nagy intézménynek számít.

Az intézmény fogad enyhén értelmi sérült diákokat is, és vannak részképesség zavaros tanulók, akik számára biztosítják az egyéni fejlesztést. Az iskola számos pályázaton vesz részt, jelenleg egy informatikai pályázaton nyertek laptopokat és tableteket, amelyek hamarosan megérkeznek. Az érdeklődő gyerekek szakkörön, sportkörben gyarapíthatják tudásukat. Az intézmény felszereltsége jó. Horváth Stefánia a diákok jogairól szólva elmondta, hogy minden tanulónak joga van ahhoz, hogy képességeinek megfelelő oktatásban részesüljön, beleszólhasson az őt érintő dolgokba, valamint a szabályok betartásával használhassa az iskola eszközeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!