Sümeg

2015.03.26. 15:26

Nem állnak meg a cél előtt félúton

Sümeg – Az elkövetkező időszakban évente 213 ezer főnek szeretnénk munkalehetőséget adni, ezzel a családokban munkához való viszony is kialakul.

Tóth B. Zsuzsa

Minderről Pogácsás Tibor a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára beszélt sajtótájékoztatóján, miután a járás polgármestereivel és a gazdasági élet szereplőivel megvitatták a közszolgáltatás helyzetét és a kormány ilyen irányú terveit.

– Szeretnénk elérni a teljes foglalkoztatottságot, aki dolgozni akar és tud, annak legyen rá lehetősége. Ennek egyik módja a munkahelyek teremtése, de az államnak szintén részt kell vállalnia a feladatban. Akik adottságaik miatt a munkaerőpiacon nem találnak lehetőséget, a közszolgáltatás kereteiben programot indítunk. A foglalkoztatás helyettesítő támogatásban részesülők száma csökkenhet így, hiszen a közszolgáltatásban kínálunk munkahelyet, hogy ne segélyből éljenek – mondta Pogácsás Tibor. Hozzátette, hogy a sümegi járás felzárkóztatási támogatásokat kap hátrányos helyzete miatt. A foglalkoztatási bér száz százalékát pályázhatják, plusz húsz százalék támogatást kaphatnak egyéb költségre.

Fenyvesi Zoltán és Pogácsás Tibor: a sümegi térségben az elsődleges cél a teljes foglalkoztatottság 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Fenyvesi Zoltán a Veszprém megyei Közgyűlés alelnöke a közfoglalkoztatás eredményéről szólt.

– Idén 257 fővel valósulhat meg a járásban a közmunka program. Ez 260 millió forintot jelent, 40 millióval többet a korábbinál. Célunk a térség 9,6 százalékos a munkanélküliségi arányának csökkentése. Büszkék lehetünk a kormány eredményeire, 2010 óta országosan 455 ezerrel dolgoznak többen, Veszprém megyében 24 ezerről tíz ezer alá esett a munkanélküliek aránya. Félúton vagyunk, a 2010-es kormányprogramban leírtak szerint 2018-ra egymillió munkahelyet kell létrehozni. A felét elértük – mondta Fenyvesi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!