Sümeg

2015.05.09. 18:19

A vadgesztenye ünnepe

Sümeg - A város idegenforgalmán sokat lendíthetnek a színvonalas rendezvények.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt megnyitójában Végh László polgármester az első Gesztenyevirág Fesztiválon a Palotakertben. Hangsúlyozta, hogy évek óta terveztek egy, a mostanihoz hasonló eseményt, amely a turisztikai szezont méltóképpen megnyitja és a város adottságaihoz szintén kötődik.

- A vadgesztenye mondhatjuk, védjegye a városnak, ezért adtuk ezt a nevet a fesztiválnak, amelyet jövőre már három naposra tervezünk. A Jakab napi program már idén három napon át várja a vendégeket, ugyanis meggyőződésünk, hogy ha májustól szeptemberig élettel töltjük meg a várost, a nagy helyi érdeklődés mellett több vendéget is fogadhatunk – mondta Végh László. A szombati fesztiválon felléptek a város büszkeségei: a Sümeg Néptáncegyüttes, a Brodway és a Szivárvány Táncegyüttes, a Zafirah Hastánccsoport, a Just Dance Társastáncklub, valamint az Icon Művészeti Társulat csoportjai. Az Igricek zenekar gyermekkoncertet adott, a Happy Dixieland Band örömzenéjét Márió szerenádja követte. Az esti Bikini koncertre rengetegen kíváncsiak voltak, de egész nap nagy volt a nyüzsgés a lufibohóc, az arcfestő, a kézműves foglalkoztató körül, a fazekasnál és a kosárfonónál, miként a fanyűvő játékparkban is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!