Sümeg

2016.08.21. 20:15

Mónus József várlövése a hősök emlékére

Sümeg - A vár fokán állva lőtt íjával az arénában elhelyezett párnákra Mónus József íjász világbajnok, tizenhétszeres világrekorder pénteken.

Tisler Anna

A lőtávolság 250 méter volt, a nyílvessző 200 kilométeres sebességgel ért földet. Délután a lövés idejére még az eső is elállt, szélcsend volt. A várlövés kezdete előtt a látogatók műsorvezetőtől megtudhatták, hogy ifj. Papp Imre örökös várkapitány emlékére és a sümegi vár hős védői tiszteletére szervezték a programot.

Mónus József tizenhétszeres világrekorder tízet lőtt, már a harmadik beletalált az egyik párnába Fotó: Penovác Károly

Mónus József tízet lőtt, már a harmadik beletalált az egyik párnába. Jobbnál jobb lövéseket láthattak karnyújtásnyi közelségből a cél mellett álló nézők. Lentről segítője és tanítványa, Prokaj Kiara mutatta, hogy volt-e találat. Az Egerben élő lány 18 éves, három éve ápolja a hagyományokat, és már világrekorder, világbajnok, kétszeres Európa-bajnok.

Mónus József kérdésünkre elmondta, a világ minden táján részt vesz versenyeken, az eredményekkel a célja, hogy tisztelegjen az ősök emléke előtt. Számára az íjászat nem elsősorban az érmekről szól, hanem főhajtás a múlt előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!