A szerkesztő ajánlja

2013.12.29. 20:15

Kommentár - Takarékosabb, de minőségi

Karácsony előtt megdöbbentem, hogy Veszprém belvárosában egymást érik a használt ruhákat árusító üzletek, és az újakat kínálók jelentős része sem a jó minőségről ismert.

Varga Ibolya

Vannak olyan nőismerőseim, akik naponta járnak a turkálókba, és a leggyűröttebb rongyban is képesek meglátni az elegáns viseletet. Régebben azt mondták, az emberek a legjobban a gyomrukon tudnak spórolni, és arra hívták fel a háziasszonyok figyelmét, hogy a tőlünk nyugatabbra fekvő és nálunk gazdagabb országokban nem kilószám veszik a sertéskarajt, hanem annyi szeletet kérnek a hentesnél, amennyi az adott étkezéshez kell.

A gyomrunkon azóta megtanultunk spórolni, nem véletlen, hogy a vidékfejlesztési miniszter azt kéri, hogy a sertéstartók helyzetének javítása érdekében mindenki egyen évente három kilóval több sertéshúst. Könnyűipari miniszterünk nincsen, könnyűiparunk sem nagyon van, így nyugodtan megvehetjük a jó minőségű, legtöbbször import ruhaneműket és lábbeliket a turkálókban vagy a szaküzletekben a leárazások idején. Azt mondják, a gazdasági világválság után sehol nem tér vissza a régi forgalom. Megtanultunk takarékosan bánni a pénzzel, az elérhető legjobbat a lehető legolcsóbban vesszük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!