A szerkesztő ajánlja

2014.04.04. 15:39

Kampánycsend nincs

Marha nagy lárma viszont van.

Gombás Gabriella

Zajos hétköznapokhoz, észre sem vesszük, miként válik körülöttünk minden a politikai fontolgatás tárgyává, a szemétkihordástól, a rezsiköltségektől a fogorvosig meg a gyesig. Odáig  jutottunk, hogy egy köteg hónapos retket sem tudunk vásárolni a piacon anélkül, hogy  például a színéről eszünkbe ne jutna valami vagy valaki  és  akár vitába is szállhatnánk a szomszéd pultnál vásárlóval, aki -  mondjuk - másmilyen színű gyümölcsöt vásárol. Zöldet, sárgát vagy narancsszínűt. Az áráról más sem ötlik fel, mint a gazdaságpolitika, a termelők helyzete, az áfa, a piac nyitvatartási rendjéről a közigazgatás, a köztisztaságról az önkormányzati ígéretek, a parkolási díj, a politikusok juttatásai, vagyonbevallás. El is mondjuk nem csak magunknak, egymásnak is - miközben azon tűnődünk időnként, egyáltalán van-e élet a politikán kívül?

Noná, hogy van. Krím, földrengés Chileben, Szíria, klímaváltozás, génkezelt élelmiszerek, ismét ebolajárvány. De valami szívderítőbb? Írjunk a szerelemről? De hiszen az is csak politika: nyugtalanító izgalmak, kapcsolatok, ármánykodás, hazugság, csábítás, bizalom hit, bukások, hűtlenség és hűség, szenvedély és csalódás, és öröm is.

Csak legalább egy kis kampánycsend lenne, hogy beleférjünk egy boldogítóbb témába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!