A szerkesztő ajánlja

2017.04.04. 15:40

Mindennapi lapunk: Fontos, hogy létrejöjjön a párbeszéd

Veszprém - Pintér Viktória, a Sziveri János Intézet ügyintézője munkájából kifolyólag különböző folyóiratokkal foglalkozik. Éles szakmai szemmel mondott véleményt a Naplóról, melyet ugyancsak régóta ismer.

Leitner Vera

- Fontosnak tartom, hogy legyenek olyan napilapok, mint a Napló, mivel ez egy nagyon jó formája az itt élő emberek tájékoztatásának. Szeretem a glosszákat, melyek egy kicsit lekövetik a város mozgását, ugyanakkor szubjektívek. Ezeket olvasva érezni, hogy az ember párbeszédben van egy újsággal.

Pintér Viktória azt is kiemelte, hogy egy napilapnak nagyon kell figyelnie az olvasók érzékenységére, hogy tudják, mi az, amivel ők szeretik indítani a napot. A Napló kulturális része az, mely kiemelten érdekli, teszi hozzá. Ezért keresi és szívesen olvassa az ajánlókat, kritikákat, melyeket egy alkotóval, egy színésszel készült beszélgetés is kiegészít.

Pintér Viktória: - Egy napilapnak nagyon kell figyelnie az olvasók érzékenységére Fotó: Leitner Vera

- Ezek azok a dolgok, melyek segítik, hogy létrejöjjön egy párbeszéd. Ezen írásokra az ember még rá tud nyitni pár ajtót, ezek mentén tovább tud indulni egy irányba az adott témában. A lényeg, hogy ne álljon meg a lap felületén az olvasó - véli Viktória.

A fesztiválszezon beindulásával kapcsolatban elmondta, hasznosnak érzi az utólagos programbeszámolókat, hiszen fontos, hogy szülessen egy jó tudósítás azon eseményekről, melyek jó emlékként maradnak meg egy ember számára. Sőt, ehhez maga a lap is hozzátehet. - Ha egy általam átélt eseményről még két nap múlva is írnak, akkor még egyszer át tudom gondolni, át tudom élni egy kicsit. Ezek az emlékek és élmények ilyenkor rétegződnek bennem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!