Tapolca

2012.01.16. 10:36

Módosul a szemétszállítás Tapolcán

Tapolca – Az idei évtől már a nyolcvanliteres szeméttároló edényzetet is igénybe vehetik az egyés kétfős háztartások, tájékoztatta lapunkat Császár László polgármester a január elsejétől érvényes változásról.

Szijártó János

A képviselő-testület döntése régi óhajt váltott valóra Tapolcán. Mostantól az egy- és kétfős háztartások a szolgáltató felé benyújtott űrlappal igényelhetik az új lehetőséget, amennyiben az okmányiroda felé igazolják az ingatlanban élők létszámát, illeve azt, hogy nincs a szolgáltató felé fennálló díjhátralékuk. A polgármester hangsúlyozta, hogy továbbra is mentességet élveznek a díjfizetés alól a hetvenedik életévüket betöltött, egyedül élő lakosok a ténylegesen lakóhelyül szolgáló építményük után.

A mentesség igénybevételéhez csatolni kell a kommunális adó megfizetése alól mentesítő határozatot. A nyolcvanliteres edény igénybevétele, valamint a hetvenévesek mentessége a kérelem benyújtását követő hónap első napjától vehető igénybe. Azt is megtudtuk, hogy mentességet kaphatnak azok a tulajdonosok is a díjfizetés alól, akik ingatlanjukat életvitelszerűen nem használják.



Erről a szolgáltatót formanyomtatványon kell értesíteni január 10-ig. Amennyiben a mentességet kérő iratokat később juttatja el az ingatlantulajdonos a szolgáltatónak, úgy be kell mutatni a használaton kívüliséget igazoló közüzemi számlákat. Mentességet kérhet az a lakos is, aki ingatlanától legalább hatvan napig távol tartózkodik, és ezt a távozást megelőzően legalább tizenöt nappal korábban be is jelentette a szolgáltatónak. Amikor ismét használatba veszi az ingatlanát, akkor be kell mutatnia a korábbi időszakra vonatkozó, fogyasztásmentes közüzemi elszámolószámlát vagy közüzemi igazolást.

A város területén a kommunális hulladékot a közszolgáltatás keretében a Remondis Tapolca Kft. gyűjti össze, és továbbra is a zalahalápi, csordáskúti lerakóba szállítja, ahol kezeli, ártalmatlanítja a Királyszentistváni Regionális Hulladékkezelő Központ beindulásáig. A lakossági hulladékkezelés közszolgáltatási díjának kalkulációja szerint a Királyszentistváni Regionális Hulladékkezelő Központ beindulása után várhatóan a nyolcvanliteres edény 23 ezer 706 forintba, a százhúsz literes edény ürítése 29 ezer 788 forintba kerül. Ezekhez még az általános forgalmi adó is hozzáadódik.

Fontos információ, hogy a Királyszentistváni Regionális Hulladékkezelő Központ tényleges beindulásáig azonban a 2010-ben megállapított árakkal számol a szolgáltató (nyolcvanliteresnél 16 ezer 120 forint, százhúsz literesnél 19 ezer 552 forint, kétszáznegyven literesnél 29 ezer 640 forint).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!