Tapolca

2012.11.16. 16:25

Bárdos-napok énekszóval, díjakkal

Tapolca - Folytatva a sokéves hagyományt a versenyeredmények péntek délutáni kihirdetésével befejeződtek az idei Bárdos-napok a Tapolcai Általános Iskola Bárdos Intézményegységben.

Szijártó János

A program az iskola egyik legkiemelkedőbb ünnepsorozata. Ezúttal is megemlékeztek az 1899-ben született Bárdos Lajos zeneszerzőről, zenepedagógusról, az intézményegység névadójáról. A tanulók egy szál virágot helyeztek el a Bárdos-dombormű alatti vázában, miközben a csilingelő hangú gyerekek kórusa énekelt. A résztvevő diákokat és a meghívott vendégeket a rendezvény főszervezője  Vighné Varga Odett köszöntötte, majd Gál Attila, a rendező Bárdos Intézményegység vezetője idézte fel az elmúlt napok izgalmait. Ebben nem is szenvedtek hiányt a gyerekek, számos verseny zajlott, amelyeken szép számmal vettek részt a környék iskoláiból is.



A korábbi évek hagyományainak megfelelően több tantárgyban mérhették össze tudásukat a diákok. Volt matematika-, és olvasási verseny, népdaléneklés, képzőművészeti- és versíró pályázat, angol nyelvi vetélkedő csapatoknak, sudoku, makettépítés és természetesen sport. Ezúttal az állatok védelme kapcsán is készítettek pályamunkákat az osztályok. A legjobbaknak Gál Attila és Bajner Imre igazgató adta át a díjakat a pénteki zárórendezvényen. A képzőművészeti munkákat Tihanyiné Bálint Zsuzsanna, a Tapolcai képzőművészkör vezetője értékelte, míg a versíró pályázatot Németh István Péter költő. Mindketten elismeréssel szóltak a gyerekek munkáiról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!