Tapolca

2013.06.12. 18:36

A mozgást népszerűsítették Tapolcán

Pályázati támogatással, a kerékpározás, a mozgás népszerűsítése érdekében szervezte meg a tapolcai önkormányzat a Gördülj velünk! kerékpáros, görkorcsolyás versenyt a Tapolca és Diszel közötti kerékpárúton szerdán.

Szijártó János

Az immár hagyományos programon ezúttal is úgy állították össze a pályát a rendezők, hogy abban legyen gyorsasági és ügyességi szakasz is. Ezen gördültek végig az indulók kerékpárral, vagy görkorcsolyával a négy kategóriában - óvodás, alsó tagozatos, felső tagozatos és felnőtt - lebonyolított versengésen.

Termmészetesen nem lehet a klasszikus értelemben vett versenyről beszélni, hiszen a cél jellemzően a mozgás, a biciklizés és a kerékpárút népszerűsítése volt. Ezt a szervezők nevében Gerencsér Barbara külön hangsúlyozta.

Kerékpáros, görkorcsolyás versengést rendeztek a Tapolca és Diszel közötti kerékpárúton szerdán (Fotó: Szijártó János)

Ennek szellemében minden versenyző kapott a táv leküzdése után emléklapot, csokit, fényvisszaverő karpántot, valamint az önkormányzat által kiadott prospektust. A színes kiadvány többek között a tapolcai kerékpárhálózatot mutatja be, de igazán hasznos adalékként a szabályos és biztonságos kerékpározáshoz szükséges kötelező tartozékokat is felsorolja.

A Gördülj velünk! mostani programját az átadás előtt álló, Dobó lakótelepig húzódó kerékpárút-projekt részeként rendezték meg, önkéntes tapolcai gimnazisták segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!