Tapolca

2014.02.03. 15:50

Kerékpárosbarát város

Tapolca - Több mint félszáz település, illetve szervezet vehette át a Kerékpárosbarát Település címet a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól. Tapolca is elismerést kapott.

Szijártó János

A tavaly immár hetedszerre meghirdetett pályázaton eredményesen szerepelt az önkormányzat, miután a Kerékpárosbarát Település címet a vonatkozó infrastruktúra nagysága és minősége alapján Tapolca esetében is példás-nak ítélték. A cím odaítéléhez hozzájárultak a helyben szervezett kerékpáros rendezvények, a szemléletformálás terén megnyilvánuló lépések és nem utolsósorban a fejlesztések.

Tavaly jelentősen bővült a városban a kerékpárút-hálózat (Fotó: Szijártó János)

Tapolcán ősszel adták át a Dobó-lakótelepet és a belvárost összekötő kerékpárutat. Az uniós és hazai támogatással is rendelkező, közel százmillió forintos útszakasz több mint két kilométerrel bővítette a városi kerékpárút-hálózatot. Az új út (2054 méter) elkészülte után a városban összesen 5954 méter hosszúságú szakaszon lehet biztonságosan kerékpározni.

A Tapolcát és Diszelt ösz-szekötő bicikliúton kívül a város több utcájában van felfestett, kitáblázott sáv a kerékpárosok részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!