Tapolca

2014.09.14. 16:27

Lévai József jobb gazdálkodást ígér Tapolcán

Lévai József az MSZP helyi polgármesterjelöltje pénteki lakossági fórumán a változás fontosságát hangsúlyozta.

Tóth B. Zsuzsa

A fórumon Mesterházy Attila országgyűlési képviselő mutatta be Lévai Józsefet, aki a korábbinál nyitottabb, az itt élőkre jobban építő programot állított össze. Tizenkét éve önkormányzati képviselő, de tevékenykedett a megyei közgyűlésben is.

Lévai József leszögezte, hogy az elmúlt 25 évben kevés példa volt az akadályok leküzdésére.

- Csorbát szenvedett az önkormányzatiság. A kórház sokszor teher volt, akárcsak az oktatás. A megye egyetlen olyan városa Tapolca, ahol nem épült és nem újult meg a mentőállomás a lehetőségek ellenére sem. Az elmúlt 12 év alatt jelentősen romlott a testület együttműködő készsége, pedig akkor lenne jó, ha egy irányba haladnánk. Hiba volt lemondanunk a kórházról, konkrétan a gyógyító kórházról, a városnak az élethez való kilátásai is romlottak így az elmúlt időszakban - mondta Lévai József.

(Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Hozzátette, hogy az annyira fontos munkahely teremtés függ a gazdasági helyzettől. Márpedig a város akkor gazdag, ha a vállalkozások jól mennek.

– Rosszul sáfárkodunk a vagyonnal, ami a repteret és a laktanyákat illeti. Az elhagyott épületek látványánál már az is jobb lenne, ha lebontanánk azokat. A sok városi, kihasználatlan ingatlan pedig segíthetné a kezdő vállalkozásokat, szolgáltatásokat. Egy inkubátorház létrehozása ugyancsak célszerű lenne. Megfontolandó, hogy csatlakozzunk a Balatoni Koronához, legyen helyi pénzünk. Ahogy egy termelői piac létrehozása ugyancsak segíthetne a gazdasági helyzeten. A település marketingjét a strand szintén erősítené - sorolta Lévai József. Elmondta továbbá, hogy szeretné, ha megváltozna a város hangulata, ha a fiatalok az elvándorlásukat megakadályozandó perspektívát látnának az itthon maradásban. Rengeteg energia szunnyad a városban, fel kellene azt szabadítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!