Tapolca

2015.03.08. 09:03

A gyár hulladékhőjét szintén hasznosítanák

Tapolca – Mint arról lapunk pénteki számában már írtunk, a városi strand kivitelezése elkezdődött a múlt héten.

Tóth B. Zsuzsa

A földmunkákkal párhuzamosan a kút betétcsövezése is szükséges – tudtuk meg Lévai József önkormányzati képviselőtől. A kút tisztítása ugyan korábban elkészült, de az acélcső rossz állapota miatt a betétcsövezés elengedhetetlen. Az várhatóan áprilisban elkészül. A strand műszaki átadását október végére tervezik, a fürdő jövő nyártól fogadhatja a vendégeket.

– Így két évre oszlik el a költség: az idei költségvetést az építés terheli, a jövő évit pedig a beruházás indítása. A strandon célszerű lenne továbbá kicserélni a kerítést, valamint egy játszótér és strandröplabda- vagy más sportpálya építése szintén sürgető, mindez azonban fedezet kérdése. A parkoló mindenképpen nagyobb lesz, még az sem kizárt, hogy a szomszédos szigetelőanyag-gyár területén lévő önkormányzati tulajdonú részt is bevonjuk erre a célra – mondta a képviselő.

Hozzátette, hogy a gyár hulladékhője pedig a víz melegítését segíthetné. Sőt, akár egy később megvalósítandó tanuszodát ugyancsak kiszolgálhatna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!