Tapolca

2015.04.04. 19:46

Tapolcai választás – Sallee Barbara: a kis-és középvállalkozások támogatása a jövő záloga

A környezetvédelemben rejlő lehetőségek kiaknázását és a helyi gazdaság támogatását nevezte a térség lehetséges kitörési pontjainak a tapolcai időközi választáson induló LMP-s képviselőjelölt szombati lakossági fórumán, a Veszprém megyei Kapolcson.

Sallee Barbara az MTI-nek telefonon elmondta, a fórumon megfogalmazódott Tapolca fejlesztésének igénye, hiszen a térség kistelepüléseinek lakói azt várják, hogy ez az egész régió fejlődését maga után vonja.

Hozzátette: kiemelten fontos a kis- és középvállalkozások fejlesztése, valamint a munkahelyteremtés mind a városokban, mind a falvakban, ami az egész térség jövőbeni boldogulását megalapozná.

Sallee Barbara arról is beszélt, hogy a helyi gazdák a kisgazdaságok fejlesztését, a nagybirtokrendszer korlátozását támogatnák, s ezek egybecsengenek az LMP elképzeléseivel.

Fontos, hogy a 2020-ig tartó uniós ciklusban a települések a saját igényeik szerint kapjanak fejlesztési forrásokat, hiszen a helyben élők tudják eldönteni, mire van szüksége a településüknek – húzta alá az ellenzéki párt képviselőjelöltje.

Sallee Barbara közlése szerint a fórumon kiemelt téma volt a kistelepülések és a városok közötti közlekedés fejlesztésének kérdése és felmerült a szakképzési rendszer kibővítésének igénye is, amely a helyben élők munkához jutását segítené elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!