Tapolca

2015.05.11. 16:08

A politika nem fér bele

Tapolca - A város pénteken megválasztott egyik alpolgármestere, Lévai József úgy nyilatkozott lapunknak, hogy lesz mivel kitölteni a munkaidőt az elkövetkezőkben.

Tóth B. Zsuzsa

Sokan úgy vélik, a meglepetések sora pénteken folytatódott Tapolcán, ahol a jobbikos polgármester, majd a jobbikos országgyűlési képviselő választása után az MSZP korábbi képviselője, Lévai József kapta az egyik alpolgármesteri posztot. Csütörtökön ezért kizárta tagjai közül a párt, pénteken pedig immár függetlenként letette az esküt.

- Mindig azt vártam, hogy az emberek el tudják választani a pártpolitikai hovatartozást a munkámtól, mert úgy érzem, nincs ebben kettősség. Ezt a döntést, hogy független legyek, nem én hoztam meg, de alpolgármesteri munkámban segít majd, úgy vélem - mondta az elöljáró. Hozzátette, hogy az MSZP közössége ma is támogatásáról biztosítja.

- Az önkormányzatiságba nem fér bele a politika. A képviselő-testületben különböző oldalon állók hoznak majd közös döntéseket Tapolcán. Számítok minden képviselőtársam együttműködésére, a jobboldaliakéra is. Főállásúként 24 órás elfoglaltság vár rám, főként a gazdasági területeken. Rengeteg lehetőség van ebben a városba. Az első feladatok között a folyamatban lévő strandberuházás folytatását kell szem előtt tartani. Az az engedélyeztetések beszerzése miatt torpant meg, de az ígért jövő nyári nyitás időpontja tartható - nyilatkozta Lévai József.

Lévai József alpolgármester  Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Megtudtuk, hogy a honvédségi terület hasznosítása segíthet a gazdaság élénkítésében, azonban ott elengedhetetlen az infrastruktúra fejlesztése a felértékelődés érdekében. Akkor az valójában egy iparterület lesz, a befektetők számára is. Amellett az idegenforgalom szintén lehetőségeket rejt magában.

- A város hangulatának romlását kell megváltoztatnunk. Ha ez sikerül, elindulhat egy pezsgés. Ehhez azonban olyan várossá kell válnunk, ahol jól érezzük magunkat mi, akik itt élünk. Mert a vendégek is csak akkor érzik jól magukat Tapolcán - szögezte le az alpolgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!