Tapolca

2015.05.31. 09:46

Idősek tisztelete - Fontos megosztani a bölcsességeket

Tapolca-Diszel – Az idősek napi ünnepségre megtelt a városrész kultúrháza, közel száz vendéget hívtak az ünnepre. Bakos György önkormányzati képviselő ünnepi köszöntőjében az idősek iránti szeretet, a megbecsülés fontosságáról beszélt.

Tóth B. Zsuzsa

Az óvodások műsorukkal kedveskedtek az ünnepelteknek. Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– Szeretni a legcsodálatosabb dolog, a legnagyobb öröm. Végtelen, nélküle nem lehet élni. A szerető szívek pedig olyanok, mint az arany, amelynek fénye nem halványul el a legnagyobb megpróbáltatástól sem. Hálánkat, tiszteletünket kifejezni jövünk össze az idősek köszöntésére minden évben – mondta a képviselő. Szólt továbbá arról, hogy mindennapi munkánkhoz is elődeink példájából merítünk erőt. Azonban, fontos, hogy az évek során összegyűjtött bölcsességet meg tudják osztani a családdal. Hangsúlyozta, hogy fontos beszélni az idősek helyzetéről, hiszen ott, ahol az időseket nem becsülik, ott a fiatalok sem számíthatnak semmi jóra. Márpedig a családnak és a társadalomnak is nagy szüksége van az idősekre. Az ünnepségen a Barackvirág óvodások adtak verses, dalos műsort. A Tapolcai Musical Színpad tagjai léptek fel, valamint Benczik Sarolta mondott verset.

Az idősek zeneszó mellett beszélgettek, falatoztak estig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!