Tapolca

2016.09.05. 13:56

Sószoba az oviban

Tapolca – Az élhető város irányába egy fontos lépés az óvodai sószoba létesítése a gyerekek egészsége érdekében is.

Tóth B. Zsuzsa

Erről beszélt a Tapolcai Kertvárosi Óvoda Szivárvány Tagintézménye sószobájának avató ünnepségén Lévai József alpolgármester.

Keszthelyi Eníd,  a szülői munkaközösség vezetője és Galambosné Ács Judit óvónő a gyerekekkel a sószoba homokozójában
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

– A beruházás nem túl nagy, jóval túlmutat azonban azon a tény, hogy mennyivel szolgálhatja egészségünket a helyiség. Más példákra alapozva, többek között a helyi bölcsőde példájából kiindulva is látható, hogy szükség van egy ilyen helyiségre az óvodában is. Amelyik kisgyerek nem asztmás, annak az immunrendszerét is erősödhet. A helyiség segít a minél gyorsabb regenerálódásban, gyógyulásban - mondta az alpolgármester és azt kívánta, hogy legyen a sószoba léte egy olyan ok is, ami miatt ezt az óvodát választják a szülők. Beszélt továbbá arról, hogy a jövőben fényterápiás modullal bővülhet a helyiség. A tizenhat négyzetméteres, sótéglákkal és sótömbökkel burkolt, só homokozóval ellátott helyiségben akár alhat is délutánonként néhány kisgyerek, akinek a legnagyobb szüksége van rá. A sószobát a szülők nevében Keszthelyi Eníd, a Szülői Munkaközösség vezetője köszönte meg. A szobát másfél millió forintból, a nyári szünet ideje alatt, parajdi só felhasználásával alakították ki, az ajánlott mennyiség másfélszerese, 2500 kilogramm felhasználásával. Az épületben megújultak a vizesblokkok, kicserélték a nyílászárókat, burkolatokat, az óvodára összesen 3,5 millió forintot költött a város. Az ünnepségen az óvodások adtak verses, dalos műsort.

Címkék#sószoba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!