Tapolca

2015.04.12. 05:58

Megkérdeztük - Így vélekednek olvasóink a tapolcai választásról

Olvasóink véleményét kérdeztük az időközi országgyűlési választásról.

Szám Dorottya

Glatz Mária

Természetesen elmegyek szavazni, hiszen minden alkalommal ezt teszem, amióta lehetőségem van rá. Akárcsak az őszi választástól, ettől is változást várok. Sok minden stagnál a városban, elmozdulás kellene már jobb irányba. Sok üres üzlet van a város főutcáján, kevés a munkahely, a fiatalok pedig elvándorolnak a városból. Élet kell Tapolcára, pezsgés.

Kenyeres Zoltánné

Mi akartuk annak idején, hogy választhassunk, akkor most el kell mennünk. Mi családostul megyünk minden alkalommal. Nagyon fontos lenne, hogy Tapolcán megálljon a népesség csökkenése a városban, a kórházba pedig visszakerüljenek az aktív ágyak. Annak idején minden osztály itt volt helyben, most pedig Ajkára kell menni, vagy Keszthelyre. A strand szintén hiányzik, a gyerekeket meg kell tanítani úszni, hogy ne 150-200 kilométer távolságba kelljen őket fuvarozni.

Wágner Zsigmond

Mindenképpen megyek szavazni. A helyi jelöltre, Rig Lajosra voksolok, mert ő tudja legjobban, hogy mi mindenre van szüksége a városnak, neki van kötődése. Egy vidéki képviselő nem költözne ide, úgy gondolom. Mindig is a helyiekre szavaztam ezért, nem pedig azt néztem, hogy melyik párt álla jelölt mögött. Sok tapolcai polgár gondolkodik így, tudom. Jobb közbiztonság kellene, kórház bővítés, strand, de a munkahelyek létesítése lenne a legfontosabb feladat szerintem. A nyugdíjasok városa ma már Tapolca, meg kellene állítani a fiatalok elvándorlását. A közterület felügyelet terén is lenne tennivaló.

 

 

Németh László

Minden alkalommal elmegyek szavazni, ma sem hagyom ki. Nagyon fontos, hogy ott legyünk, úgy érzem. Az előző országgyűlési képviselő, Lasztovicza Jenő személyes jó barátom volt. Szeretném, ha a város jó irányba menne tovább. Tapolcán a munkahely teremtés a legfontosabb, mert szegény ez a város. Jó lenne, ha a fiataloknak nem kellene külföldre menniük, hogy főiskolai végzettséggel mosogatással boldoguljanak. Több állami támogatásra van szüksége a városnak. Bajban vannak az itt élők, drága minden, kellene a munkahely, a jó fizetés, hogy legyen mit enni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!