Ukk

2015.10.30. 07:48

Tapasztalatcserére érkeztek a szövetkezethez

Ukk - A községben működő Bébic Szociális Szövetkezet tevékenységével, a településsel és a térséggel ismerkedett nemrég két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistelepülés, Teresztenye és Trizs képviselő-testülete.

Tisler Anna

Komendánt Iréntől, Ukk polgármesterétől megtudtuk, hogy a Budapesten szervezett közfoglalkoztatási kiállításon ismerkedett meg egymással a három község vezetése és határozták el, hogy tapasztalatcserére Veszprém megyében találkoznak. Az együtt töltött két nap programjában a vendégek megtekintették a feldolgozóüzemet, a raktárat, beszélgettek a termelésről, a feldolgozás menetéről, a piacra jutásról. A Bébic szövetkezet, amelynek a települési önkormányzat is tagja, mezőgazdasági termelést és feldolgozást folytat, amellyel tíz személynek biztosít munkalehetőséget. Az értékesítést is megszervezték, mire a termékek elkészültek. A saját recept alapján készült natúr céklalé máris egy elismerésben részesült. A Citistar Selencion Alapítványtól október 24-én vette át Komendánt Irén a kiváló termék elismerő oklevelet. A Szombathelyen tartott rendezvényen termékek mellett a gazdasági és civil élet szereplőit is jutalmazták.

Komendánt Irén az elismeréssel (Fotó: Tisler Anna)

A település hétfőn vette át új falugondnoki autóbuszát, amely a több mint egy évtizede működő falugondnoki szolgálat harmadik járműve. A polgármester kérdésünkre elmondta, hogy az autó kihasznált, évente 30–40 ezer kilométert fut. Leggyakrabban a betegek gyógykezelésre, vizsgálatokra szállítását, az óvodások és iskolások utaztatását és a szociális étkezők ebédjének szállítását oldják meg vele.

Címkék#Ukk

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!